Na Carry Tefsen weigert ook André Rieu coronavaccin

Er staan ineens allerlei bejaarde BN’ers op die zich uitspreken tegen het coronavaccin. Na de 82-jarige Carry Tefsen is ook de 70-jarige André Rieu niet van plan om zich te laten vaccineren. Dat heeft hij gisteren gezegd in Shownieuws. André hoopt wel dat andere mensen zich gaan vaccineren, zodat hij snel weer concerten kan geven. De beroemde violist is het namelijk behoorlijk zat dat zijn hele bedrijf stilligt vanwege de maatregelen die momenteel van kracht zijn.

Zelf heeft André geen oren naar het coronavaccin. “Ik ben nu 70 en ik heb nog nooit een griepprik gehaald. Ik zal het ook denk ik niet doen, maar ik hoop dat mijn publiek het… Weet je wat het is? Als dat vaccin er komt, dan komt er een rust weer terug op de wereld waar we zo enorm op zitten te wachten.”

Voorlopig heeft André ervoor gekozen om zijn concertagenda in 2021 te laten staan. “Iedereen heeft het over een vaccin dat gaat komen en we zijn nu op half september. Dan komen oktober, november en december. Het is nog vier maanden, dus we vonden het te vroeg om te zeggen dat we het een jaar gaan verplaatsen. We hebben een gok genomen, maar het is een positieve gok. We zijn deze week gewoon in de verkoop gegaan. Ondernemen is gokken, hè?

‘Wél vaccineren!’

Aan de desk van Shownieuws waren ze het niet eens met André. Patty Brard: “Ik ben dan wel vijf jaartjes jonger dan meneer Rieu, maar ik zit ook middenin de doelgroep. Ik zou me wel laten adviseren door een aantal doktoren om me heen, die regelmatig in mij prikken met gezonde dingen. Als zij zouden zeggen dat ik het moet doen, dan zou ik het zeker doen. Ik heb zelf ook nog nooit een griepprik gehaald, maar het lijkt me toch wel handig dat als dit er komt en het is goed, om het te nemen.”

Weekend-baas Bart Ettekoven: “Ik heb zo veel vertrouwen in de geneeskunde. Ik denk niet dat we mensen hier gaan inenten met spul dat niet heel goed gecheckt is.”

En Mark Labrand: “Ik vind het een logische keuze. Het is een beetje: kies je voor vrede of oorlog? Natuurlijk kies ik voor vrede.”

Carry Tefsen

Actrice Carry Tefsen liet van de week weten zich niet te laten vaccineren tegen corona, omdat het niet duidelijk is wat de effecten van het vaccin op lange termijn zijn. Van welke lange termijn de 82-jarige actrice last heeft is alleen niet duidelijk.

Foto: AvroTros

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen