Guus Meeuwis na negen jaar weg bij Ik Hou Van Holland

Guus Meeuwis stopt na negen jaar als teamcaptain van Ik Hou Van Holland. Hij wordt opgevolgd door Leo Alkemade; collega Jeroen van Koningsbrugge blijft wél. Dat heeft SBS 6 zojuist laten weten in een persbericht. De opnameperiode van Ik Hou Van Holland zou dit jaar samenvallen met de activiteiten die Guus gepland had voor zijn jubileumjaar. Hoewel al die optredens zijn komen te vervallen vanwege het coronavirus, is hij nu dus geen onderdeel meer van de Linda de Mol-hit.

Het is wat het is, aldus Guus. “Het is jammer maar mijn eerste grote liefde blijft toch de muziek, die zal altijd voorrang krijgen. Ik ben de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier onderdeel geweest van het programma.”

Elke opnamedag met Jeroen en Linda was een feestje, zegt hij. “Ik heb er vriendschappen aan overgehouden en ik heb diep respect voor de geoliede machine achter de schermen.”

Wat vindt hij van zijn opvolger? “Ik ben erg verheugd dat Leo mijn plek overneemt, hij is niet alleen een goede vriend maar ook één van de grappigste mensen die ik ken. Ik weet zeker dat hij het goed gaat doen.

Leo Alkemade zegt: “Het is een grote eer het stokje van Guus over te mogen nemen in Ik hou van Holland! Geen gemakkelijke opgave, wel een hele hele leuke!

Jeroen is al sinds de eerste aflevering in 2008 een van de teamcaptains van Ik Hou Van Holland; Guus was sinds het achtste seizoen in 2011 te zien. Op de plek van Guus stond drie seizoenen lang Beau van Erven Dorens en drie seizoenen lang Peter Heerschop.

Aangepast jasje

Vanwege het coronavirus en de daarbij horende 1,5-metermaatregel staan er in de komende Ik Hou Van Holland-serie niet drie, maar twee gasten naast de teamcaptains aan de desk.

Ook wordt er gesnoeid in klapvee. “Er is op de publiekstribunes plaats gemaakt voor twee knusse woonkamers waarin elke teamcaptain iedere week een ander enthousiast huishouden ontvangt.”

Naast de strijd om de hoofdprijs zetten beide teams alles op alles om ook gedurende het spel al leuke (kleinere) prijzen in de wacht te slepen voor hun huishouden.”

Ik Hou van Holland is vanaf zaterdag 29 augustus wekelijks om 20.00 uur te zien bij SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen