Youp fileert Shownieuws-interview Gordon: ‘Nitwits!’

Youp van ’t Hek maakt gehakt van het vrij bizarre interview dat Shownieuws maandagavond uitzond met Gordon. Deze tenenkrommende vertoning illustreerde de stand van ons land. Dat stelt de cabaretier in NRC Handelsblad. Het begon al met de presidentiële entree van Gordon in het lege Concertgebouw, ‘dat zich blijkbaar voor dit soort onzin leest. Daarna begon ‘het SBS-gansje van dienst dat op serieuze toon de schoolkrantvragen stelt’, wijzend op Dyantha Brooks.

Het meest hilarische was nog wel de analyse in de studio door ‘roddelkonten’ Albert Verlinde en Evert Santegoeds, aldus Youp. “Om de vijf minuten kwamen zij als een soort voetbalanalisten met hun commentaar.”

Bram Bakker zat tussen de heren in. “Bram moet toch ooit een geneeskundestudent met idealen zijn geweest“, zegt hij. “En dan zit je dertig jaar later op de televisie tussen Evert en Albert om de toestand van een of ander verwend aandachtsorgel te bespreken.”

Het hoogtepunt van het interview vond Youp de onthulling van Gordon dat hij zijn voorraad KLM-huisjes heeft leeggedronken. “Schitterend beeld trouwens. Gulzige Gordon met die kleine schoorsteentjes aan zijn dorstige mond.”

Beter kan je de stand van ons land eigenlijk niet illustreren: Gordon die KLM-huisjes leeg slurpt. En die daarover vertelt op het podium van het Concertgebouw. En drie totale nitwits die dat gedrag op de televisie serieus analyseren.”

De hele column van Youp van ’t Hek kunt u lezen op de site van NRC.

Lees ook:
Presidentieel interview Gordon is geen kijkcijferhit (7 juli)
Angela de Jong: ‘Dyantha Brooks kopieert Eva Jinek’ (7 juli)
Gordon boos: ‘Respectloze reacties op tv-interview’ (8 juli)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen