Fidan Ekiz wil DWDD-opvolger uit grachtengordel halen

Fidan Ekiz wil de opvolger van De Wereld Draait Door, die ze samen met Renze Klamer gaat presenteren, uit de Amsterdamse grachtengordel halen. Dat geeft ze aan op Twitter. Alle talkshows van de NPO komen vanuit de binnenstad van Amsterdam en daar wil Fidan, net als Renze een Rotterdammer, verandering in brengen. Het zou inderdaad een verademing zien om eindelijk eens een tv-programma te zien dat níet vanuit de hoofdstad komt en daardoor heel erg grachtengordel aanvoelt.

Fidan verheugt zich heel erg op de samenwerking met Renze. “Oh Lord, say it ain’t so! Twee Rotterdammers in één show!’ Renze is my witness, ik doe heel hard m’n best om het naar Rotterdam te krijgen.

Topjournalist Antoinnette Scheulderman, die in Rotterdam woont, hoopt van harte op een Rotterdamse tegenhanger van al het Amsterdamse talkshowgeweld. “Top zeg, en nu meteen doorpakken en gaan uitzenden vanuit Rotterdam!!

Als Fidan daarop ‘ja, stel je voor’ antwoordt, zegt Antoinnette: “Why not? Jij bent de presentator, waarom zou je elke avond naar Amsterdam moeten rijden? Uit Houten is het vast ook sneller ;) En onze skyline is toch prachtig als achtergrond.

Fidan: “Ze zeggen: alles is hier. Productie, logistiek onhandig, enz enz. Is erg lastig. Ik wil ook liefst zsm thuis zijn. Misschien een petitie staten? :) jouw uitzicht is trouwens mooier.

Antoinnette: “Alles kan ook ‘daar’ komen. Is een kwestie van willen, en dat zal het probleem zijn. Gewoon doordouwen; als iemand dat kan ben jij het! De promo mag in mijn appartement worden opgenomen.

Fidan: “Nu moet het wel. Eerst even lukken, anders ook zo sneu haha.

Antoinnette: “En ik ben een Rotterdammer die Amsterdam ook top vindt, maar dat alles daar vandaan komt, is wel een tikje absurd. R’dam is een wereldstad, al die faciliteiten (plus redacteuren) zijn hier ook. (Én de presentatoren komen er vandaan!)

Amsterdamse arrogantie

Renze Klamer staat dit weekend met een interview in het AD. In dit gesprek, dat is gehouden vóórdat het nieuws over de DWDD-opvolger bekend werd, spreekt hij zich uit tegen de Amsterdamse arrogantie.

Zelf woont Renze in het relatief goedkope Houten. “Maar ik snap dat je er als Amsterdammer liever niet aan wil denken dat het op andere plekken in Nederland ook kan bruisen, omdat je die 2000 euro per maand moet rechtvaardigen die je voor jouw bezemkast betaalt.”

Mooie stad hoor, Amsterdam. Maar het dedain naar Houten of andere dorpjes, is zo onnodig.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen