Onverwachte tolkwissel zorgt voor onrust bij tv-kijker

Een onverwachte tolkwissel tijdens de tv-persconferentie van Mark Rutte over het coronavirus heeft zojuist veel onrust veroorzaakt bij tv-kijkers in Nederland. Dat blijkt uit bezorgde reacties op social media. Irma Sluis, de steun en toeverlaat van doven en slechthorenden tijdens de coronacrisis, liep na dertig minuten links uit beeld, waarna een andere vrouw vanuit rechts haar plek innam. Naar de reden moest de kijker gissen: velen vreesden dat Irma zich niet lekker voelde of zelfs moest spugen.

Gelukkig gaat het slechts om een voorzorgsmaatregel. De persconferenties van Rutte en zijn collega Hugo de Jonge duren steeds langer en de vorige keer bleek het allemaal net iets te zwaar te zijn voor één tolk.

We kunnen niet hebben dat Irma straks overspannen op de bank zit en daarom wordt ze voortaan gesteund door Corline Koolhof. De wissel vindt dan plaats op het moment dat de pers vragen mag stellen.

Het zal voor veel mensen een geruststelling zijn. “Irma?!?“, riep Dionne Stax geschrokken. En politiek verslaggever Joost Vullings: “Ik ben ook van slag. En deze nieuwe dame heeft ook nog eens een lelijk accent.

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink startte zelfs een hashtag. “#waarisirma

Qmusic-ster Mattie Valk was ook even in de war. “Irma krijgt een tolkshow bij de commercielen“, grapte hij.

De controversiële beelden ziet u onderstaand. Hier ziet u hoe Irma uitrustte na de tolkwissel.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen