Jort Kelder wordt College Tour-host, opnames uitgesteld

Hoewel Twan Huys met hangende pootjes is teruggekeerd bij de publieke omroep, krijgt hij zijn oude tv-kindje College Tour vooralsnog niet terug in handen. De NTR heeft namelijk Jort Kelder gevraagd om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen. Dat heeft de omroep laten weten. Kelder laat echter weten dat de opnames zijn uitgesteld. De NPO heeft miljoenen in een geannuleerd Songfestival gepompt en wordt ook op andere manieren flink in de portemonnee geraakt door corona.

Er is dus even geen geld meer. De tv-persoonlijkheid vindt het jammer. “Dat gaat niet door. Het budget is op, klinkt het dan“, aldus Kelder.

College Tour is met uitstek een ‘publiek’ programma, vindt Kelder. “Wrang dat de publieke omroep nog steeds moet bezuinigen en al het geld in nieuwsprogramma’s pompt, waardoor nieuwe programma’s niet geproduceerd kunnen worden.”

De NTR wil niet reageren op de uitlatingen van Kelder. “Zodra er nieuws is over College Tour, dan komen we daarmee naar buiten.

Van Nieuwkerk volgde Twan Huys op als presentator van College Tour, maar ligt er na één seizoen alweer uit. “Met College Tour stop ik. Ik moest een paar maanden geleden definitief bevestigen of ik door wilde gaan. Dat moesten zij op dat moment opgeven, begreep ik“, zei hij in februari.

Ik kon toen niet zeggen of ik van de partij was omdat ik toen nog helemaal niet wist wat ik ging doen. Dat begrepen ze, maar dan ging het over. Ok.

Foto: Ruud Baan, AvroTros

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen