Beeld en Geluid wil DWDD-decor in collectie hebben

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum zou heel graag het decor van De Wereld Draait Door in zijn permanente collectie opnemen. Er is daarover al contact gelegd met de producent. Dat heeft een woordvoerder laten weten aan het ANP. De Wereld Draait Door kwam vrijdagavond definitief ten einde en het is onduidelijk wat er met de decorstukken gebeurt. “We willen graag decorstukken van De Wereld Draait Door in onze collectie opnemen, dat mag duidelijk zijn.”

Denkt Beeld en Geluid het hele decor over te kunnen nemen? “Wat het precies gaat worden, is nog niet duidelijk. Het kan de tafel van Matthijs zijn, maar ook andere grote of kleine onderdelen van het decor.”

Het instituut vindt dat DWDD niet mag ontbreken in de collectie. “De Wereld Draait Door is zo’n kleurrijk programma in de omroepgeschiedenis. Daar willen we graag wat van bewaren voor de eeuwigheid.

Beeld en Geluid is een audiovisueel archief met museale functies bij het Media Park in Hilversum. Als het DWDD-decor in het museum terechtkomt, kunnen bezoekers die van dichtbij bewonderen.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen