SBS 6 maakt presentator van Martien Meiland

Geplaatst op do 08 aug 2019 om 8:55

SBS 6 maakt een presentator van Martien Meiland, het hoofdpersonage uit de realityshow Chateau Meiland. Hij gaat het programma Cash or Trash presenteren. Dat heeft hij bekendgemaakt in de Weekend. De familiezender van Talpa Network zet hem flink aan het werk: op 26 augustus – zijn verjaardag – gaat het tweede seizoen van Chateau Meiland in première en in het najaar start dan Cash or Trash. “De opnamen voor dat programma vinden eind deze maand al plaats.”

Meiland staat de hele maand voor de camera. “Ik val van de ene opname in de andere, want afgelopen maandag is de filmcrew uit Nederland weer op het chateau neergesteken. Ze blijven drie weken. En zodra zij weer naar Nederland zijn, begin ik met de opnamen voor het nieuwe programma. Ik zit dus niet verlegen om werk de komende tijd.

Wat voor programma wordt Cash or Trash precies? “Ik heb eerlijk gezegd alweer veel te veel verteld. Ik weet namelijk niet eens of al bekend mocht worden dat ik het ging presenteren. De mensen moeten maar kijken als het over een tijdje op SBS te zien zal zijn. Het wordt in ieder gek hartstikke leuk, daar ben ik van overtuigd.”

Cash or Trash is een soort spin-off van Tussen Kunst & Kitsch. Het wordt in het buitenland uitgezonden als dagelijks programma waarin gewone mensen hun speciale objecten te koop aanbieden aan een panel van handelaren.

Foto: SBS
56 Reacties op “SBS 6 maakt presentator van Martien Meiland”


 1. Ben Zine

  Is dus een spin-of van “Van onschatbare waarde”, maar dan met joligheid en oubolligheid.

 2. Paolo

  Zie je, meteen gezegd. Ondanks zeer goede kijkcijfers en goede kritieken op MC en zo ongeveer alle media, heb ik er een kort zeer kort naar gekeken.
  Zijn ‘typetje’ wordt gewoon misbruikt. zijn stem, gay loopje alles. Dik het aan en schijnbaar levert het mooi tv op.
  En dan gaan ze het uitmelken. Dan wil ‘molletjenooit genoeg’ meer en wil zijn enige goed scorende format uitmelken.
  En net daar, beste John, ga je mank. Zo dom!!!

 3. Mark2

  Lijkt mij dus best leuk! Gaat natuurlijk alleen maar om de presentator, maar lijkt me leuk! Ze moeten het alleen wel Nadat het nieuwe seizoen van realityshow is afgelopen uitzenden omdat het anders te vele Martien wordt op tv.

 4. o.p. lichter ft

  Die troep word helemaal uitgemolken .

 5. White Angel.

  @ Paola…..John de Mol doet zijn werk dus goed, anders had hij niet zo`n vette bankrekening gehad !!
  Of is het misschien Jaloezie, hij is groot en ik is klein??

 6. Laurens

  Snel uitmelken maar weer. Trucje met Martien is namelijk snel uitgewerkt. Als je kijkt naar kijkcijfers niet eens top. Maar ja voor het zwaar noodlijdende SBS een eenmalig heel klein opstekertje.

 7. Jan

  @Paolo: Het klopt wat je zegt, maar er zijn meer omroepen die dit doen. Ik vind die obsessieve focus op John de Mol vreemd. Blijkbaar loopt iedereen achter de sensatie stukjes van de media sites en kranten aan.

 8. Daan

  Voor iedereen die denkt dat deze man echt zo is/doet…Ik heb nieuws: Deze man speelt gewoon een rol. Door zo’n typetje neer te zetten hoopte Martien op te vallen en door te breken in tv land. En zie daar, het is gelukt! Want onze d o m m e John de Mol maakt van hem een presentator! Waarom ook een presentator van hem maken? Inderdaad, het wordt weer uitgemolken en dat beste meneer John is niet slim. #sbswordtnooitwat #dommebeslissingen #johndemolisgoedinhetverkopenvantvproductiesinhetbuitenlandverdermaakthijaljarenpulptv

 9. Paolo

  @ Jan,

  Je hebt volkomen gelijk en ook andere omroepen maken zich daar schuldig aan. De focus op de Mol komt enkel omdat HIJ nu juist degene zou moeten zijn die echt de kans heeft dingen anders, beter, meer origineel te doen met een eigen zender en mega veel werkervaring uit het verleden in dit vak. Dat is het verschil.

 10. Paul

  Heb je geboekt voor zijn aanwezigheid, is hij er niet.
  Annuleren!

 11. Guttegut

  Kan Martien niet gewoon zijn hotelletje runnen en de wereld niet verder lastig vallen. Dank U wel!!!

 12. Klaasje v

  Wat jammer dat dit gebeurt. Straks een overkill aan Martien en dan is iedereen hem gauw zat.
  Had het gewoon bij af en toe een paar weken Chateau gehouden, dan blijft het leuk. Maar dit is uitmelken en dat werkt meestal averechts.

 13. harry

  Arme Martien. In de handen van John zal hij alles wat eigen is moeten laten varen. Zo gaat dat daar….

 14. harry

  Gordon zal hem wel gaan wegpesten toch? Heeft ie bij RTL ook gedaan met mensen die te lollig werden.

 15. Sjon

  Kan leuk worden, mits het met een beetje klasse wordt gedaan zoals Chateau Meiland. Martien is al een persiflage van zichzelf. In Chateau Meiland wordt dit niet aangedikt door scripts en overdreven montage. Als Cash or Trash zich aan dezelfde regels houd voorzie ik dat het een succes kan worden.

 16. Curryworst

  Jammer dat de Meilandjes zo uitgemolken worden.
  Eén tot twee korte reeksen per jaar van het wel en wee op Chateau Meiland was voldoende geweest. Een NL versie van Fawlty Towers.
  Maar goed, het zijn volwassen mensen dus Martien had ook nee kunnen zeggen.
  Want voordat je het weet ben je deze hysterica zat.

 17. Henk K.

  Dat gaat dus gigantisch floppen. Chateau Meiland is een hit omdat Martien daar in zijn eigen omgeving, zijn eigen ding doet. Dat gaat niet werken in een studio… Daarnaast zal hij weinig shows kunnen presenteren omdat hij thuis genoeg te doen heeft.

 18. Hallo zeg

  Paar keer was leuk nu is het een act geworden

 19. ome h

  Past bijmekaar, trash en sbs6

 20. Hermann Boring

  Een klassiek voorbeeld van je ziel aan de duivel verkopen.

 21. Wij van TV eend

  Haast crimineel om een personage zo uit te melken.

 22. Bart

  Dom om het weer zo uit te melken

 23. Dennis

  Pas op voor overkill. Te veel in 1x sbs…

 24. b

  Hoeveel mensen werken nou echt in die B&B? Ik geloof niet dat je er met z’n vieren van kan leven.Wel raar dat je zomaar iemand kan missen in de keuken voor een maand. Hij gaat zijn verwijfdheid extra aandikken als presentator. Benieuwd of het gaat irriteren. Format is weer gejat van de NPO. NPO6 kunnen ze het beter gaan heten of NLZiethetNiet.

 25. Ron

  26 augustus al weer nieuwe afleveringen Chateau Meiland? Dat is wel erg snel. Ik had er nog even mee gewacht en Martien eerst andere opdrachten voor 6 laten doen.

 26. Ron

  En een programma presenteren. Ik weet niet of dat dan wel zo leuk wordt. Joling was ook nooit leuk als hij een programma moest presenteren. Dan heb je te maken met een strak format, autocue. Dan kun je nooit zo ad rem en spontaan zijn.

 27. Bart

  @Ron Gerard Joling deed Popstars en Sterren dansen op het ijs toch best leuk? Klopte als duo in elk geval goed met Nance Coolen.

 28. Paul

  Niet doen…. Te veel achter elkaar.
  Chateau Meiland is een leuk programma. Maar wacht weer even een jaar. Dan is het weer leuk en hebben de kijkers er weer zin in. En laat het daarbij.

 29. Lau

  @Bart; Klopt, alleen was daar het format ook wel naar en had hij Nance als serieuze presentatrice naast zich. Joling voelde zich zichtbaar ook beter op z’n gemak bij Sterren dansen, omdat hij daar nog jolig kon doen over de acties op het ijs.

  Wellicht hadden ze Martien voor dit programma moeten koppelen aan Victor Brand bijvoorbeeld.

 30. Ron

  @B-art: vond ik totaal niet. Bleef maar aan die autocue hangen, totaal niet spontaan. Zijn presenteren was een ‘gedrocht’.

 31. Alexander

  Dit is het einde van Martien, hij wordt helemaal uitgemolken, maar ja, het grote geld lokt en ze hebben een wurg contract.

 32. Gerard de Groot

  Elke werkdag op ZDF om 15.05 uur een aflevering van Bares für Rares ( geld voor oud spul, vrij vertaald ) Komen altijd veel mensen op af, met hun oude spullen en dan wordt er iemand tussenuit gepikt met wat leuks of ouds of sieraden. Object wordt eerst besproken door een persoon die er alles van weet en hangt er een geschatte prijs aan. Daarna wordt het aangeboden aan een zestal antiekhandelaren die rondom een tafel zitten en bij belangstelling tegen elkaar opbieden. Soms wil niemand het hebben, soms krijgt de verkoper een veel hoger bedrag dan de geschatte waarde. Lijkt mij dus gepikt van dit Duitse programma.
  Ja, die John de Mol is zéér vernieuwend bezig. En dan zo’n pias als presentator kiezen?

 33. Mike

  Leuk

 34. Pro Du Cent

  Hopen dat meneer De Mol deze reacties ook leest, want Curryworst geeft zomaar gratis een heel goed advies! Maak van Chateau Meiland een soort Fawlty Towers. Laat een mix van on- en bekende Nederlanders daar een week op vakantie gaan en meneer Martien zal als een perfecte John Cleese de zaak vast helemaal op geheel eigen wijze op een bijzondere manier onvergetelijk maken. Laat hem dagtochtjes begeleiden in de omgeving en hem daar op zijn beste Frans tolken voor de gasten… Kan een pracht serie worden!

 35. Ron

  @Pro Du Cent: klinkt best als een aardig format.

 36. Bart

  @Ron Hij was niet de beste maar deed het best leuk. Gemiste kans van RTL om hem niet te herenigen met Nance.

 37. Ron

  Welnee, dat is geweest. Gerard kan niet presenteren en is veel sterker in ENG programm’s.

 38. Bart

  @Ron Ja dat mag je vinden maar ik vind hem wel leuk als presentator. Zowel Eng als studio. Hij kan goed sfeer maken. Ik heb ze slechter gezien de aflopen jaren.

 39. Mick

  Ze moeten wel echt op gaan passen dat het niet te veel wordt, dan ebt het succes weer net zo hard weg.

 40. Mick

  Voor alle Mol-obsessieven hierboven: Meiland zijn tv-programma is geen productie van Talpa maar is van Vincent TV Producties.

 41. MediaPrak

  Dit is dus de tegenhanger van RTL’s Repear Shop. Na de ‘schaats battle’ uit vorig decennium, komt er volgend jaar een “ouwe meuk strijd’, welke uiteindelijk met glans gewonnen wordt door Kunst & Kitsch.

 42. sukkel

  Wordt dus ook een trekpop van Talpa

 43. Den Draaiert Joost

  Lekker hoor voor die acteur dat hij zo lekker word uitgebuit.

 44. Mark

  Dus die Martien komt over een paar jaar als het truukje is uitgewerkt uit de kast als een soort van Adje 2.0? Volgens mij is hij zijn hele leven al zo, dat was 10 jaar geleden al het geval bij Ik Vertrek.

 45. Dwaasfrouke

  Pas maar op, straks komt Gordon herboren terug…

 46. Dom dommer domst Talpa

  Oh oh wat een inzicht wat een niveau wat is er toch mis bij het management van Talpa en het creatieve management.

  Om te huilen. Wie verzint zo iets.

  Bij Talpa heeft men het creatieve brein van een aardworm.

 47. Ronald

  nee dat is te hoog gegrepen

 48. Pro Du Cent

  @Ron Dank… format nog iets aanpassen en het levert mij in ieder geval zelfs nog geen naamsvermelding op ;)

 49. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Tsjonge Tsjonge…. Dat zou ik zelfs niet willen presenteren… Talpa denkt nu deze koe melk geeft dat ze zijn uiers er maar meteen af moeten knijpen…. Welke dombo verzint dit????

 50. Henny Huisman

  Einde carrière Martien Meiland…. Overkill :-(

 51. Joram

  Ik vrees dat dit een beetje teveel van het goede wordt. Een historische Martien is leuk om naar te kijken, mits het enigszins gedoseerd wordt.

  Overigens heb ik veel respect voor de wijze waarop Martien dit tot nu toe heeft aangepakt. Je koopt zo’n chateau, knapt het op en laat je ondertussen betalen door John de Mol en dat zal geen lullig salaris zijn. Seizoen 2 stond hij nog sterker in de onderhandelingen. Met die opbrengsten kan je een flink deel van die verbouwing betalen. Tegelijkertijd levert het programma veel bekendheid op. Half Nederland kent hem en hij zit tot 2021 volgeboekt. Aan het einde van de rit, wanneer Martien uitgerangeerd is, heeft hij toch maar mooi een succesvol B&B en heeft hij met de weg daarnaartoe nog flink geld verdiend ook. Petje af!

 52. Bertus

  Die bitchy opmerking over Rolf van Haeften van RTL 4 (hij noemde hem een ‘opgeblazen pad met nul talent’), had van mij niet gehoeven.

 53. Uuuh

  @Joram

  Mee eens!

  Allereerst wil ik nogmaals opmerken dat er toch een aantal mensen bij de publieke omroepen jarenlang heel erg hebben liggen slapen. Ik vind het onbegrijpelijk dat een John de Mol nodig is om Martien Meiland het podium te bieden wat hij verdient. Of je ervan houdt of niet, hij brengt iets: één zin en het is direct leuk. Hoeveel mensen hebben die kwaliteit op de Nederlandse tv?

  Verder snap ik heel goed dat Martien Meiland en zijn gezin nu doorpakken. Het zijn nu eenmaal ondernemers. Die kan je niet kwalijk nemen dat ze commercieel zijn ingesteld en pakken wat ze pakken kunnen. Groot gelijk zou ik zeggen.

  Ik vraag mij wel af of er ook een presentator in Martien schuilt. Hij is in het chateau op zijn sterkst door zijn vrouw als nuchtere tegenpool. Of Martien alleen ook leuk is terwijl hij de autocue opleest… Ik vraag het mij af. Maar ik laat me graag verrassen. Ik hoop niet dat we terugkijkend straks moeten concluderen dat er een John de Mol nodig was om de unieke persoonlijkheid van Martien de nek om te draaien….

 54. Zalmneusje

  @Uuuh en Joram
  Haha, sukkels.

 55. Uuuh

  Zalmkneusje… haha

 56. Johnny👀

  Ach natuurlijk..de zoveelste deb!ele”n!cht die niks kan krijgt programma’s wat toch niks wordt. Sneu zootje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.