Lone schaamt zich niet voor acteren in GTST

Het is Lone van Roosendaal jarenlang gelukt om het tv-genre soap te mijden, maar ze is tóch overstag gegaan. En dat terwijl ze ook een gerespecteerd musicalactrice is. Schaamt ze zich er niet een beetje voor? Nee, zegt de actrice. Het dedain voor soap is volgens haar vooral iets van vroeger. “Daarover werd vroeger bij ons op de kleinkunstacademie altijd denigrerend gepraat, maar ondertussen had iedereen weleens in een soap gespeeld, behalve ik“, zegt ze in TROS Kompas.

Ze ging de uitdaging aan. “Ik had nog nooit soap gedaan. Daarbij mocht ik de slechterik spelen, en door het genre ook nog eens lekker uitvergroot, en dat was sowieso leuk.”

Het kwam ook agendatechnisch uit, verontschuldigt Van Roosendaal zich. “De vraag kwam precies op een moment dat ik tijd had. Het zou voor een korte periode zijn, maar toen werd ik teruggevraagd en was het best aanpoten.”

Toen ze werd teruggevraagd stond ze wél weer op de planken. “Ik stond ook op het toneel met The Bridget of Madison County. Maar ik heb er niet over hoeven nadenken, ik vond het te leuk om niet te doen“, besluit Van Kolck.

Lees ook: Lone boos op SBS 6: ‘Ik ben niet Mariska van Kolck’ (15 april 2019)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen