Jort Kelder en Mark Rutte toevallig in Achtuurjournaal

Goede vrienden Jort Kelder en Mark Rutte zaten woensdagavond toevallig in het Achtuurjournaal. Verslaggever Gerri Eickhof stond langs de Amstel toen de heren daar met z’n tweeën doorheen voeren. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Bij het gemeentehuis van Amsterdam had Eickhof het over de rel rondom het strafbare pubergedrag van de zoon van burgemeester Femke Halsema. De zeer oplettende kijker zag op de achtergrond hoe Kelder en Rutte voorbij voeren.

De beelden werden ’s avonds uitgelicht in de talkshow van Eva Jinek. “Je zou zeggen: toeval bestaat niet, onze premier waakt overal“, aldus de presentatrice.

Tv-ster Kelder en minister-president Rutte zijn al jaren zeer goed bevriend met elkaar. “Dat is dan de enige vriend die ik heb die ook nog bekend is. Die wordt er altijd uitgepikt. Maar ik haast mij te zeggen dat ik ook vrienden heb die bekend zijn, voordat men denkt dat ik alleen met Jort Kelder omga“, zei de premier enkele jaren geleden.

De heren worden wel vaker met elkaar gespot. “Ik leef gewoon het leven dat ik altijd leef. Ik heb een grote vriendenkring buiten de politiek, dus u zult me zeer regelmatig in dat soort omstandigheden aantreffen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen