GTST blijft op RTL 4, wel wordt er fors ingegrepen

Goede Tijden Slechte Tijden krijgt de tijd om zich te herstellen op het achtuurslot van RTL 4. Wel gaat de soap rigoureus op de schop. Dat vertelt de nieuwe tv-baas Peter van der Vorst aan het AD en De Telegraaf. GTST is het nieuwe seizoen deze week begonnen met zo’n 650.000 kijkers per aflevering. Dinsdag en woensdag zat Lingo de oersoap op de hielen, maandag trok Lingo zelfs meer kijkers. “Natuurlijk had ik liever gewild dat het andersom was. Maar we hebben het over één dag.

De verbinding met de kijker is een beetje zoekgeraakt, aldus Van der Vorst. “Er hoeft niet meteen geluncht te worden met champagne bij de Rozenboom. Er kan ook een boterhammetje pindakaas gegeten worden aan de keukentafel. Zo kan je de verandering misschien het beste typeren.

De cast is ook vrij jong, vindt hij. “Waardoor de oudere kijker zich niet helemaal meer in de personages herkent. Met producent Endemol zijn we daar actief op aan het bijsturen. De komende maanden ga je dat terugzien.

Als de kijkcijfers zo blijven of verder dalen is de huidige plek op RTL 4 natuurlijk niet te handhaven, maar een vertrek is voorlopig niet aan de orde. “GTST blijft gewoon iedere avond om 20.00 uur te zien op RTL. Er zijn elke dag honderdduizenden mensen die op verschillende platforms de serie kijken. Het succes van series is allang niet meer alleen af te meten aan de lineaire kijkcijfers.

Wel moet er wat gebeuren. De tijd van onbezorgdheid is inderdaad voorbij.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen