Dyantha Brooks: ‘Talpa zeikt niet over kroeshaar’

Dyantha Brooks vindt het geweldig dat ze de overstap heeft kunnen maken van de multiculturele radiozender FunX naar het SBS 6 van Talpa Network. Dat zegt ze in gesprek met de Volkskrant. Brooks voelde bij FunX alsof ze zich moest verantwoorden. “Bij FunX zei een collega toen ik binnenkwam: jij draagt je haar nu nog steil, wacht maar, over een jaar heb je een afro. Zij vond: dit is niet wie jij bent, met dat steile haar, zo ben je niet geboren. Maar dit is waar ik me fijn bij voel.

De presentatrice wil helemaal geen afro laten groeien. “We hadden verhitte discussies. Haar was echt een ding“, zegt ze over het FunX-team.

Bij Talpa vraagt niemand aan Brooks waarom ze geen kroeshaar heeft. “Ik werk nu een jaar bij Talpa en niemand zal aan me vragen waarom mijn haar steil is. Ze zouden verbaasd zijn om te zien dat het krult als het nat wordt.”

Brooks heeft geen zin om het altijd maar over ras en afkomst te hebben. “Bij FunX hadden we vanzelfsprekende gesprekken over onderwerpen die bij Talpa niet eens bestaan. De discussie kan ik in mijn eigen leven opzoeken.”

Ook de kloof tussen Brooks en de doelgroep van FunX werd groter. “Ik moest collega’s steeds vaker vragen naar de juiste uitspraak van de naam van een rapper, ik luisterde niet altijd meer naar dezelfde muziek. Ik was 30 geworden en had een gezin.”

Ze wilde graag naar de tv. Maar: “Bij de commerciële zenders zie ik blonde vrouwen als Wendy van Dijk en Chantal Janzen. Dat is niet wat ik ben.”

Toch is het Brooks gelukt om ertussen te komen. “Bij Talpa kreeg ik de kans.

Brooks is te zien in de programma’s 6 Inside en Shownieuws.

Het Volkskrant-interview met Dyantha Brooks kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen