NOS met gebarentolk tijdens twee minuten stilte 4 mei

De NOS gaat voortaan een gebarentolk inhuren voor de uitzendingen van de twee minuten stilte tijdens Dodenherdenking op 4 mei. Dat heeft de omroep laten weten. Het traditionele verslag op NPO 1 blijft ongewijzigd, maar iedereen die twee minuten lang naar een gebarentolk met gestrekte armen wil kijken, kan dit jaar voor het eerst terecht op themakanaal NPO 1 Extra. Net als in voorgaande jaren wordt het verslag van de twee minuten stilte ook nog ondertiteld, namelijk via teletekstpagina 888.

De gebarentolk wordt niet alleen ingezet voor de twee minuten stilte op NPO 1, maar ook voor de extra lange uitzending over Dodenherdenking op NPO 2. Die begint al om 18.45 uur.

Verder gaat de NOS dit jaar ook door met een gebarentolk tijdens Koningsdag op 27 april. Het is de tweede keer dat dit evenement van gebarentolk wordt voorzien.

Ook bij Koningsdag is de gebarentolkversie te zien via NPO 1 Extra. Die zender is bij KPN te vinden op kanaal 76, bij Ziggo op kanaal 128, bij T-Mobile op kanaal 273 en online via NPO Start.

Foto: NOS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen