NOS met gebarentolk tijdens twee minuten stilte 4 mei

Geplaatst op do 25 apr 2019 om 17:45

De NOS gaat voortaan een gebarentolk inhuren voor de uitzendingen van de twee minuten stilte tijdens Dodenherdenking op 4 mei. Dat heeft de omroep laten weten. Het traditionele verslag op NPO 1 blijft ongewijzigd, maar iedereen die twee minuten lang naar een gebarentolk met gestrekte armen wil kijken, kan dit jaar voor het eerst terecht op themakanaal NPO 1 Extra. Net als in voorgaande jaren wordt het verslag van de twee minuten stilte ook nog ondertiteld, namelijk via teletekstpagina 888.

De gebarentolk wordt niet alleen ingezet voor de twee minuten stilte op NPO 1, maar ook voor de extra lange uitzending over Dodenherdenking op NPO 2. Die begint al om 18.45 uur.

Verder gaat de NOS dit jaar ook door met een gebarentolk tijdens Koningsdag op 27 april. Het is de tweede keer dat dit evenement van gebarentolk wordt voorzien.

Ook bij Koningsdag is de gebarentolkversie te zien via NPO 1 Extra. Die zender is bij KPN te vinden op kanaal 76, bij Ziggo op kanaal 128, bij T-Mobile op kanaal 273 en online via NPO Start.

Foto: NOS
21 Reacties op “NOS met gebarentolk tijdens twee minuten stilte 4 mei”


 1. Godefroy France

  Hoop op een goede beveiliging dit jaar een herdenking zonder verstoring door het antisemitische bruinhemden tuig!!!
  Het gaat om de gevallenen, ermoorden, en slachtoffers van de tweede wereldoorlog !!!

  Andere slachtoffers van andere feiten waar en wanneer dan ook verdienen eventueel een andere datum!

  RESPECT EN NEDERIGHEID IS GEWENST

 2. flexi

  en dat mijn belastinggeld schande

 3. flexi

  en dat van mijn belastinggeld

 4. flexi

  En wat doet ze dan ? Twee minuten stilte verwoorden??

 5. Sander

  Flexi, ben je nu werkelijk zo dom dat je met opеn ogen in dit zeer doоrzichtige opzоtje van MC tuint? Ongelofelijk dat er zulke domme mensen bestaan!

 6. Sander

  opzetje*

 7. Bandi

  nou sander ik moet Flexi wel gelijk geven…………toen ik het zag staan dacht ik ook meteen komt diegene dan met een wijsvinger voor de mond 2minuten in beeld :-) ……….Ik vind het wel knap dat ze dit doen hoor maar zet dan hier wel een betere koptekst boven!!

 8. Flexi

  Schaam je nepflexi! De echte Flexi zou nooit van dit soort belegen grappen maken. U bezorgt mij een slechte naam! Grrrrrrrr

 9. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Mooi hoor. Een gebarentolk met gestrekte armen de stilte laten uitbeelden.
  En wanneer wordt voor de dove medemens die gebarentaal een officiële taal?

 10. Carrie

  @Bandi

  Dus je geeft degene gelijk die alleen de kop leest en niet degene die zo slim is om alles te lezen en zijn hersens te gebruiken? Zelfs al lees je alleen de kop, dan zou je toch echt beter moeten weten. Wie langer dan 1 seconde nadenkt kan niet anders dan concluderen dat er niet iemand wordt betaald om enkel en alleen 2 minuten zwijgend en bewegingloos in beeld te staan.

 11. Flexi

  Ze doet twee minuten lang haar vinger op haar lippen en daarna gebaart ze he wilhelmus letter voor letter. Het gebaar voor de Spaanse koning is het uitbeelden van een uitstekende onderkaak.
  https://browse.startpage.com/do/show_picture.pl?l=nederlands&rais=1&oiu=https%3A%2F%2Fwww.npofocus.nl%2Fthumbs%2Fi%2F12000%2Fmod_media_image%2F12210.w1980.7104dcd.f508f21.png&sp=d698245d00d1293934593ce7e0ef2a8c&t=default

 12. Flexi

  Carrie het is een troller, hij wil juist de reactie die jij typt uitlokken.
  De echte flexie, moi, staat ver verheven boven dit soort ongein .

 13. anoniem

  Tja, is dit het meest interessante nieuws over de de komende herdenking? :-S

 14. Curryworst

  MC spreekt van een gebarentolk die twee minuten met gestrekte armen gaat staan.
  Één gestrekte rechterarm lijkt me passender op deze dag.

 15. Layka

  Artikel klopt niet helemaal: de extra lange uitzending vanaf 18:45 uur wordt tegenwoordig op NPO 1 uitgezonden, waar dit in eerdere jaren steeds NPO 2 was.

 16. Japie

  Jensen is te gast geweest bij radio 538 aan de telefoon

  https://www.538.nl/de-coen-en-sander-show/waarom-is-robert-jensen-van-de-buis-gehaald

 17. Meneer Kaktus

  Virgien is alleen twee minuten stil als ik m’n enorme ……. erin stop.

 18. XXXL

  Van mij mag de NPO alle programma’s met gebarentolk uitzenden, dan kan het geluid uitblijven, lekker rustig hoef je al dat politiek correcte gezeik niet aan te horen.Hoewel,het beste is helemaal niet kijken naar al die salonsocialisten.

 19. Bandi

  @carrie nee ik schrijf alleen op hoe de koptekst op mij overkwam en ik heb echt wel de hele tekst gelezen hoor! Misschien heb jij mijn hele reactie niet gelezen want dan zou je zien dat ik het juist een goede actie vind Ik ben er juist voor dat dat altijd moet gebeuren bij liveverslagen (net als laatst bij de terreuraanslag in Utrecht)

 20. Bob

  Zolang men de ellende van WOII verbindt aan de positie van asieleisers en andere islamitische immigranten, wil ik niets te maken hebben met deze herdenkingen.

 21. Leo

  Die stilte kunnen ze toch ook ondertitelen???

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.