Peter R. in vier jaar slechts twee weken op vakantie

Peter R. de Vries is de Piet Paulusma van RTL 4. Hij is zó verknocht aan zijn tv-werk dat hij eigenlijk nooit op vakantie gaat. Dat heeft de misdaadjournalist bekend op NPO Radio 1. De Vries mist geen aflevering van RTL Boulevard en zit daarnaast ook nog in allerlei andere praatprogramma’s. Het levert hem veel geld op, maar het kost hem al zijn vrijheid. “Ik ontspan te weinig eigenlijk. Ook als ik het met terugwerkende kracht bekijk: ik ga veel te weinig op vakantie“, zegt hij.

Normaal gesproken liggen bekende Nederlanders de helft van het jaar op het strand, maar De Vries doet dat niet. “Ik ben de afgelopen vier jaar in totaal twee weekjes weggeweest. Ik werk zes dagen in de week, maar vaak ook zeven. Een werkdag van twaalf uur is voor mij heel normaal. Dat is gewoon standaard eigenlijk.”

Vindt hij het dan niet leuk om ook wat plezier te hebben in het leven? “Het is een soort lifestyle geworden. Het is niet zo dat ik het gevoel heb dat ik aan het werk ben en ik op de klok kijk. Ik zeg wel eens: ‘Het zijn van Peter R. de Vries brengt dat met zich mee.’ Ik ben het point of no return gepasseerd.”

Zelfs op momenten dat ik zelf denk dat het wel iets minder mag, dan zijn er andere mensen of feiten die zich aan je opdringen of bij je binnenkomen, waarvan je denkt: ik moet hier op in gaan.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen