Art Rooijakkers is de Pinokkio van RTL: liegt opnieuw

Art Rooijakkers blijft maar draaien en jokkebrokken over zijn rol in de Expeditie Robinson-rel. Nu verkondigt hij weer een flagrante leugen in het mannenblad JFK. Dat is te lezen in de kiosk. Radio 538-dj Coen Swijnenberg onthulde vorig jaar dat Rooijakkers de reden is van het ontslag van Dennis Weening bij de RTL 5-show; hij zou de presentatie hebben bedongen bij zijn komst naar RTL. Dat is uiteraard niet goed voor Rooijakkers’ imago en daarom begon het liegen en draaien.

Toen RTL Boulevard-verslaggeefster Bridget Maasland hem op de man af vroeg of er met hem gepraat is over Expeditie Robinson, beweerde Rooijakkers keihard: “Nee, nee, het zijn allemaal roddels, ja.

Ondertussen vertoonde Rooijakkers erg zenuwachtig gedrag. Zo kon hij niet stilstaan en bleef hij maar aan zijn jasje pulken. De sterren in de studio van RTL Boulevard concludeerden daarna dat hij waarschijnlijk een beetje stond te liegen.

Rooijakkers gaf een paar dagen later alsnog toe over Robinson te hebben gepraat. “Nou ja. Oké. Kijk, ik ben door RTL gevraagd toen ik overstapte om verschillende programma’s te presenteren en te maken. Toen hebben ze ook gevraagd of ik Robinson zou willen doen.”

Uiteindelijk werd het Rooijakkers te heet onder de voeten. Na een paar maanden maakte hij bekend af te zien van de presentatie van Expeditie Robinson. Weening was dus voor niets ontslagen.

Art liegt opnieuw

En nu liegt Rooijakkers opnieuw. In de nieuwste JFK zegt hij: “Ik heb me erover verbaasd wat er gebeurt als je in een mediahype terecht komt. Ik kan er niet bij dat niemand op het idee kwam om aan mij te vragen: ‘Hé Art, heb jij dat programma opgeëist?’ Niémand. Blijkbaar is de roddel over zoiets interessanter of lekkerder dan de waarheid achterhalen.

Dat is natuurlijk een grove leugen. Alle showmedia waren bezig met de Robinson-rel en hebben Rooijakkers keer op keer om een mening gevraagd.

Ook RTL Boulevard begrijpt niet waarom Rooijakkers hierover liegt. Luuk Ikink zei gisteren in de showrubriek: “Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want wij hebben hem ook om een reactie gevraagd. Ik denk dat elk programma, elke krant en elk tijdschrift dat hier een artikel over heeft gemaakt hem om een reactie heeft gevraagd.

Hij zei tegen ons: ‘Sorry, ik kan hier nog niks over zeggen.’ Dat snap ik ook wel. Hij werkte nog maar een paar weken bij de zender en dan ga je niet gelijk je mening verkondigen. Maar iedereen heeft hem uiteraard gevraagd wat hij hiervan vindt en of het klopt.”

Lees ook:
Dennis Weening: ‘Of Art mij wegwerkt bij Robinson?’ (23 oktober)
RTL haalt Dennis Weening inderdaad van Robinson af (23 oktober)
Koos van Plateringen: ‘RTL liegt over Dennis Weening’ (24 oktober)
Guido den Aantrekker: ‘RTL hypocriet inzake Weening’ (25 oktober)
Art beweert niets te weten van exit Dennis Weening (25 oktober)
Evert Santegoeds vindt Robinson-rel dom van RTL (26 oktober)
RTL Boulevard-sterren wantrouwen Art Rooijakkers (27 oktober)
RTL loog keihard over Robinson-exit Dennis Weening (31 oktober)
Dennis Weening vindt reactie RTL ‘raar en vilein’ (1 november)
Dennis Weening: ‘Art Rooijakkers liegt over Robinson’ (2 november)
Art ‘Pinokkio’ Rooijakkers sprak wél over Robinson (2 november)
Art Rooijakkers ziet af van Expeditie Robinson (6 januari)
Albert Verlinde: ‘Art bedong Robinson wél bij RTL’ (10 januari)
RTL zet Kaj op Expeditie Robinson en slaat mea culpa (12 januari)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen