Bizar: DENK wil met NTR praten over inhoud talkshow

Geplaatst op do 28 feb 2019 om 10:00

De griezels van ophitspartij DENK willen met omroep NTR in gesprek gaan over de inhoud van de multiculturele talkshow De Nieuwe Maan. Dat zei presentatrice Fidan Ekiz woensdagavond aan tafel bij Eva Jinek, die zelf overigens een broertje dood heeft aan partijprominent Farid Azarkan. DENK hitst zijn achterban al geruime tijd op tegen Ekiz en haar show. “We trekken ons hier helemaal niets van aan, maar ze proberen het wel. Dit is intimidatiepolitiek“, zo laat de presentatrice weten.

De ophitspartij wil De Nieuwe Maan inhoudelijk beïnvloeden. “De partij DENK wil dus ook echt in gesprek gaan met de NTR om te praten over de koers van De Nieuwe Maan, want dat zagen ze helemaal niet zitten. Dan denk ik: we zijn niet in Ankara.”

Gaat dat gesprek plaatsvinden? “Nee, natuurlijk niet. Dat zou ik ook helemaal niet toestaan. Dat is niet ingewilligd, zeker niet, maar de wens alleen al is natuurlijk heel zorgwekkend.”

Het zegt heel wat dat er zo veel controverse is over een weinig bekeken programma, aldus Ekiz. “Het is een programma waarvan de meeste mensen niet eens weten dat het er is en moet je voorstellen wat er nu al allemaal omheen gebeurt. Het gaat niet zozeer over het programma. Dit is gaande in Europa, dit is gaande in Nederland en het heeft aandacht nodig. Dit soort partijen zeggen vooruitgang te willen door de emancipatie van de moslimgemeenschap, maar dit is stagnatie. Dit is niet waarvoor mijn ouders naar Nederland zijn gekomen en zeker niet wat ik mijn kinderen wil meegeven.”

Islamofoob

Uit welke hoek krijgt Ekiz de meeste kritiek? “De eigen gemeenschap. De Turkse, Marokkaanse, moslimgemeenschap. Ze vinden mij een nestbevuiler. Je wordt gezien als een dissident, een Bounty, je likt je in bij de Nederlandse elite, verrader, islamofoob, racist, ga zo maar door.”

Het zijn geen tolerante mensen, aldus Ekiz. “We leven in een vrij land waar je kritiek kan hebben op bijvoorbeeld de islam, maar de vraag is: wat gebeurt er vervolgens? Je wordt of bedreigd of uitgescholden. Het gaat niet met gemak. Ik denk: als je naar oplossingen wil moet je eerst de oorzaken onderkennen en dat gebeurt niet.”

Ze vervolgt: “Maar ook kritiek van de zogenaamde progressieven uit linkerzijde die denken dat ze alle minderheden moeten beschermen en hen daarmee een dienst bewijzen, wat absoluut niet zo is.

Door druk uit de gemeenschap durven gasten soms niet hun verhaal te vertellen in De Nieuwe Maan. “Het gebeurt vaak dat iemand die kritisch wil zijn over iets kort voor de uitzending niet meer durft vanwege intimidatie. Die verdraaien dan het hele verhaal en vertellen dan compleet iets anders dan we aanvankelijk aan de telefoon hebben gehoord.”

Er is nog veel werk te verzetten als het gaat om integratie, aldus Ekiz. “Vorige week zat er een meisje die is getrouwd met een Nederlandse man. Ze wilde geen rood lintje om haar trouwjurk. Dat staat voor maagdelijkheid. Ze zei: ‘Ik ben een vrijgevochten westerse liberale vrouw, dat doe ik niet.’ Ze had het uiteindelijk wel gedaan voor de foto, zodat het thuis kon worden getoond voor de familie. Je zou de reacties moeten zien op YouTube; je schrikt je echt kapot.”

Reacties

Ekiz krijgt veel steun. “Puur intimidatiegedrag door onze broeders en zusters van DENK“, zegt haar ex Wierd Duk.

En ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers: “Dappere, rechte rug van ⁦‪Fidan Ekiz. En doodeng dat sommige politici journalistieke vrijheid proberen in te perken…

Het fragment:

Foto: KRO-NCRV
34 Reacties op “Bizar: DENK wil met NTR praten over inhoud talkshow”


 1. achtmet

  Sterke vrouw die Ekiz .Laat je de kaas niet van je broodhalen meid door die Alibaba boeven .Denk is een heel gevaarlijke zweer in de Nederlandse politiek .
  Die gasten proberen door intimidatie iedereen die hun ook maar iets tegengas geeft op de knieen te krijgen .Het paard van Troye is binnen ,wie zorgt ervoor dat het opzout !

 2. Sven L.

  En dit is nieuws omdat…? Dit kon je van mijlenver zien aankomen.

 3. Peanut

  Monster deze vrouw de ex van Wierd Duk.

 4. Dominee Bonk

  Kan ik inspraak krijgen in het doen en laten van Denk? God zij met u, Amen.

 5. Ron

  Snap niet dat ze ooit wat met die extreem rechtse Weird Duk wat gehad heeft, dit linkse meisje. Ze had een goed betoog bij Jinek gisteren, volkomen mee eens.

 6. Coca Cola

  Ik mag haar eigenlijk niet. Vindt haar enorm irritant. Maar gisteren sloeg ze wekl de spijker op de kop en had een aantal zeer sterke punten.

  Er zouden er meer zoals zij moeten zijn. Goed voorbeeld.

 7. JohanV

  Het zijn inderdaad griezels bij Denk, snap niet dat er nog mensen zijn die op zo’n partij stemmen.

 8. amsterdammer

  Met dank aan de PvdA en andere linkse griezels, dat een partij als Denk in het nederlandse parlement is gekomen.

 9. robb

  Ik moest gisteren denken aan wat Clarence Seedorf zei in Dwdd dinsdag ik ben een Nederlander ook de Surinaamse,Antilliaanse Turkse en Marokkaanse mensen die hier geboren zijn zijn Nederlanders als wij dat ook zouden vinden zouden er veel minder problemen zijn ,ook Clarence Seedorf voelde zich niet gewaardeerd ,toch is hij een Nederlander net als Fidan Ekiz.

 10. Coca Cola

  @robb: Je hebt helemaal gelijk. Maar vooral in de Marokkaanse gemeenschap vinden ze zich zelf geen Nederlander, maar Marokkaan.

  Beide kanten hebben nog heel wat stappen te maken. Zodra beide kampen dat erkennen en er daadwerkelijk aan willen werken, dan komen we er wel.

 11. Wauter

  Ik ben niet van het verbieden maar een verbod op denk zou ik toejuichen. Wat een misselijk makende partij is dat zeg.

 12. robb

  Coca Cola ,Klopt wat je zegt en dat hou je ook ook zolang partijen als de pvv zeggen dat ze moeten oprotten ,als ze in Marokko zijn zin ze toch de Nederlander ,in New York heb je allerlei buitenlandse wijken toch zijn ze Amerikanen in bv Australië / Canada heb je Nederlandse clubs waar ze samen komen dan zijn ze toch ook nog Nederlander dat hou je .

 13. anoniem

  Fidan weet het meestal wel goed te vertellen.
  Zo ook nu.
  Ze moet haar botox dokter de volgende keer wel even vertellen dat hij wat minder gebruikt als de spuit in haar lippen gaat.

 14. StefanV

  Het is uiteraard zorgwekkend dat DENK zich wil bemoeien met de inhoud van tv-programma’s. Tegelijk gaat het ook nergens over, want geen hond kijkt naar dat NTR-programma. De conservatieve moslims in Nederland hebben een schotel op het dak, of kijken op andere wijze naar programma’s van Marokkaanse en Turkse tv-zenders.

 15. PirrewitV

  @JohanV

  Partijen als DENK en de PVV, die vol engnekken zitten met dezelfde smerige werkwijzen, zijn een gevaar voor onze maatschappij. Net als hun stemmers.

 16. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Jong geleerd oud gedaan
  Alsof de vos met de jaren z’n streken verliest… dream on.
  Nu is het de televisie, straks is het de eerste kamer.
  Opgepast.

 17. Godefroy France

  DENK is het uitschot van de nieuwe “nederlanders” ze haten ons, ze haten onze homo’s en vrouwen, ze haten onze joden, ze haten onze werkwijzen, ze haten onze scholen, ze haten onze religies, mogen wij op z’n mnst leven zoals we dat gewend zijn, voor het islamtuig is dat “haram” oplossing vertrek !!! minder minder, uiteraard niet voor de welwillenden !!!

  DENK en BIJ1 ze haten ons !!!

  PVV en FVD zijn onze redding !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. Alexander

  Het wordt tijd dat ze die malaka’s van denk dumpen in het oosten waar ze vandaan komen.

 19. liefkleinhertje

  “Bizar: DENK wil met NTR praten over inhoud talkshow”

  Ik vind het bizar dat er mensen zijn die niet weten dat een partij als DENK zo denkt.
  Deze partij is het bewijs dat de multiculturele samenleving TOTAAL is mislukt maar iemand die buiten de grachtengordel komt wist dit natuurlijk al 25 jaar geleden.
  Als je vroeger last van dat soort mensen had heten dat discriminatie en als je dan de feiten noemde werd de 2e wereldoorlog erbij gehaald ,nu noemen we dat bizar.

 20. Anti PVV

  Godefroy France PVV en FVD zijn populisten die elkaar niks gunnen. Wilder gezien deze week??]
  Wilders: een stem op Baudet is een stem op Rutte.
  https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1099188402942078976

 21. robb

  DENK, BIJ1 ,PVV en FVD zijn een gevaar voor het land ze verstoren de democratie geen respect voor de andere het zijn gevaarlijke populisten .

 22. Anti PVV

  Forum wil Europees in zelfde partij als ChristenUnie.
  https://nos.nl/artikel/2273825-forum-wil-europees-in-zelfde-partij-als-christenunie.html

 23. Wijze van Zion

  Morgen is het lente maar het geblaat van de geestelijk minderbedeelden is hier al te horen/lezen….

 24. Rooie Rinus

  Het zou pas nieuws zijn als denk zich er niet mee zou bemoeien. Dat grote Turkse rijk dient natuurlijk wel geheel conform de wens van de onverschrokken leider uit te breiden, en dat kan enkel door het onder het strenge rechts conservatieve religieuze juk. Kortom, de gemm Moslim dient dom, en vooral ontevreden te blijven. ontevreden tegen NL.

 25. Anti PVV

  Bekijk DENK, BIJ1 ,PVV en FVD maar als allemaal sekte,s de volgelingen lopen er blindelings achteraan. Hun grote leiders.

 26. Joop55

  Denk is inderdaad een peoppartij. Maar de tonatie zie ik helaas niet onder de aan PVV-gerelateerde artikelen, of komt deze site dan een deel van het Wilderiaanse gros van de reageerders tegemoet? Want daar hebben we al sites als DDS en De Nieuwe Realist voor.

 27. Anti PVV

  Al die partijen zijn ratten!!

 28. 123

  Wat ik dus al langer zeg: De Nieuwe Maan is écht een goede talkshow, die echt niet alle moslims zonder pardon verdedigd! Maar mensen zijn/blijven sceptisch. Zonde, want daardoor missen ze een erg inhoudelijk debat, met een sterke, krachtige vrouw aan het roer.

 29. aammehoela

  Inderdaad, een hoogtepunt dit interview bij Jinek. Daar waar het tot zover af en toe een beetje tegen kon vallen was dit een goed onderbouwd interview die inderdaad het gevaar van bepaalde moslims laat zien.

 30. Dij Enkletser

  Zou zeggen, Google maar eens,
  “Ton Elias Denk”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3172849/vvd-er-elias-ozturk-en-kuzu-wilden-knokken

 31. Dij Enkletser

  Zou Zeggen ,typ maar eens in op internet
  “Ton Elias en Denk”

 32. Mick

  DENK? Is dat niet die partij die een ‘We gaan Nederland zuiveren’ campagne opstartte onder de naam PVV?

 33. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  12:07 GdF Heeft gelijk.
  En Kom Dan Niet Achteraf Janken En Zeggen Dat Je Het Niet Geweten Hebt (héééé, waar hebben we die eerder gehoord!? Stelletje medelanders!)
  maar het voltrekt zich sluipend en gaandeweg. Waarschijnlijk is het alleen op de werkvloer en op de straat waarneembaar, beleidsmakers ‘verkeren niet in deze kringen’. Mooi dus, weet wat je doet. Denk vooral na.

 34. Trudy

  En dat schorem zit bij ons in de Kamer Nederland je glijdt af het wordt hoe langer hoe gekker en dat kan zo maar………en links maar alles ……zielig vinden,….in Turkije hadden ze allang in de lik gezeten hier kan toch alles…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.