Albert Verlinde: ‘Art bedong Robinson wél bij RTL’

Geplaatst op Thu 10 Jan 2019 om 11:45

Art Rooijakkers liegt als hij zegt dat hij Expeditie Robinson niet heeft bedongen bij zijn komst bij RTL. Hij heeft wél om het programma gevraagd. Dat zei Albert Verlinde woensdagavond in 6 Inside. De eis van Rooijakkers die leidde tot het ontslag van Dennis Weening werd een paar maanden geleden onthuld door Radio 538-dj Coen Swijnenberg, maar de presentator bleef maar ontkennen. Toch maakte Rooijakkers pas vorige week bekend het programma niet over te nemen. 

Hoe zit dit nou? Verlinde weet het precies. “Toen Art een contract sloot met RTL, is er eigenlijk gezegd van: ‘Ik wil Expeditie gaan doen, maar niet het eerste jaar, want dat is onsympathiek en dat wil ik niet.’ Toen is er tegen Dennis gezegd: ‘Voor jou houdt het op het hele verhaal.’”

Toen lekte dat verhaal uit via Swijnenberg. “En toen dacht Art: nou word ik onsympathiek en dat moeten we niet hebben, ik ben net populair met mijn panelshow, dus ik moet dit echt niet doen. Hij heeft het dus teruggegeven.”

Toch heeft Rooijakkers flink wat maanden gewacht met het teruggeven van de opdracht. “Ik had net Dennis aan de lijn en hij zei: ‘Het ging eigenlijk best weer goed met me, maar na het nieuws van afgelopen weekend, blijkt dat dit niet nodig was geweest. Als Art niet gezegd had dat hij het wilde hebben, dan had ik daar nog gewoon gestaan.’ Dat is voor hem hartstikke vervelend en daar heeft hij het wel moeilijk mee.”

Volgens mij is RTL – en ze zullen me wel weer neerschieten als ik het allemaal vertel – echt wel bezig met een ander. Er worden twee namen op dit moment genoemd: Kaj Gorgels en John Williams. Ze zijn een beetje aan het scouten. Hij staat onder contract en dat scheelt altijd.”

Foto: RTL
38 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Art bedong Robinson wél bij RTL’”


 1. bhuf

  Ja, dit lijkt me logisch. Je verruilt WIDM niet voor een of ander panelshowtje.

 2. Ron

  Twee nobody’s die het absoluut NIET moeten worden. Niet geschikt voor het kaliber ER period

 3. Hans

  Vanavond onder de 200.000 of blijft het boven de 200.000 kijkertjes?
  Die lieve schat, Alberta Verlinde.

 4. Peanut

  Albert zegt het. Maar klopt het ook? Ik begin nu al te twijfelen aan Albert door al dat opgeklopte ‘nieuws’ van de afgelopen dagen.

 5. HansrZ

  Dit soort roddelverhalen is precies de bevestiging waarom ik niet tot de 217.000 mensen behoor die naar dit programma kijkt. Dat is binnen 3 dagen een verlies van 161.000 kijkers.

 6. J

  Dit is ook het probleem van 6 Inside/Albert. Hij verteld nu steeds dingen van ‘Ja zo is het’ en ‘uit betrouwbare bron’. Ja op deze manier kan iedereen van alles roepen. Dit is gewoon ouderwets roddelen en zelf een waarheid of verhaal verzinnen. (Los van of dit bovenstaande wel of niet zo is)

 7. Kerstman

  Die KAJ Gorgel dinges kan niks.
  Zeker geen ER

 8. ron

  ja Art ie een slechte Mol.

 9. Sophie

  Wat Albert vertelt is 100% waar.

 10. Alex

  Dennis heeft Eddy Zoë er ook uitgewerkt. Waarom moeten we het nu allemaal zo sneu vinden?

  Art is een betere presentator, geen wonder dat je die op je beste programma wilt.

 11. pip

  Mark Rutte heft het goed voor mekaar er zijn een aantal grote bedrijven die vertrekken en zich niet hier willen vestige

 12. Peanut

  @pip: wat is de relevantie van je bericht?

 13. Marek

  Beste Albert, als je even checkt met wanneer Art is overgestapt en wanneer de laatste opnames waren van Expeditie dan slaat het ‘eerste jaar niet’ nergens op. Waarom zou Art die WIDM heeft gedaan zo graag Expeditie doen. Beetje van een Benz naar een Toyota? Dat doe je ook niet voor je lol.

 14. Wierd

  Albert die de waarheid vertelt…. moehahaha!

 15. Georgette

  Toch nog 1 keer het echte verhaal dan: RTL zat met Dennis in de maag. Misdroeg zich op de set, openbare dronkenschap en #metoo-taferelen. En (en dit is het belangrijkste bij een commerciele zender) zijn programma’s scoorden niet. Behalve Robinson. Maar ja, om hem nou alleen daarvoor onder contract te houden, is wel heel duur. Dus zagen ze een mooie mogelijkheid van hem af te komen toen Art werd binnengehaald. Een betere presentator en geschikt vanwege zijn Wie is de Mol-ervaring. Een probleem; hij zag het niet zitten om Expeditie direct na Wie is de Mol te doen, maar ze gingen er van uit dat hij dat een jaar later wel zou willen. Dat had misschien ook best gekund, maar toen heeft de zender er publicitair zo’n zooitje van gemaakt dat Art zich heeft teruggetrokken. Een verhaal met alleen maar verliezers.

 16. Remi

  Ik begrijp niets van de lage kijkcijfers van 6 Inside.
  Programma is boeiend, zit goed in elkaar.

  Misschien een half uurtje later beginnen, zou dat helpen ?

 17. Peanut

  Nee Remi, want ze beloven primeurs en feiten. Maar ze brengen vermoedens, natte winden als ‘primeurs’ en achterklap. Daar prik je toch zo doorheen?

 18. mark!

  @ Remi, ik geef je gelijk! zit tien keer lekkerder weg te kijken dat RTL boulevard. ik denk dat de cijfers vanzelf beter gaan worden. ik heb zowaar gelachen gisteren om opmerkingen naar elkaar toe bij de insiders, is me bij boulevard lang niet gelukt!

 19. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Het is houtje-touwtje hakketak tv.
  De associatie met een misplaatste parodie op het duo Bassie en Adriaan is snel gemaakt.
  Tenenkrommende televisie. Ga toch weg met je boeiend. Vergeleken met dit is het wolprogramma op je wasautomaat nog boeiend.

 20. liefkleinhertje

  Die Bassie en Adriaan zijn toch wel beter dan die 2 clini clowns van 6 Inside.

 21. By the way

  Mensen zitten niet te wachten op een programma dat zegt wat iedereen toch al denkt.

 22. Reaguurder2.0

  Eddy Zoet terug… of anders Dennis!

 23. Coen

  Albert je zou een roddelprogramma maken. Waar blijf je met je bronvermelding? Het is toch van de zotte dat hij van alles kan roepen.

 24. Kwalbert

  Pffff…het was wel druk aan tafel bij de contractonderhandelingen van Art Rooijakkers zeg: Dennis Weening, Coen Swijnenberg EN Albert Verlinde waren allemaal uitgenodigd :-)

 25. Evert

  Is die exit van Dennis Weening nu nog steeds onderwerp van gesprek? Een verademing lijkt me toch gewoon?!

 26. Els

  Wat ontzettend jammer dat Art Expeditie Robinson niet gaat presenteren. Dat had het niveau van het presentatieduo behoorlijk opgekrikt. Er is nu sprake van Kaj Gorgels…. naast Nicolette…. Beetje armoede allemaal. Art met Katja had wel een spannend nieuw duo geweest.

 27. Frans Koene

  Gorgellientje en Katja Niksnut zijn precies die presentatoren die bij zo een Muk Zuk programma horen.
  Het was niks, is niks en wordt niks.. en dan ben ik nog positief.

 28. PompieDom

  Het programma is niet slecht maar voegt ook niks toe. Geen reden voor fans van dit soort programma’s om over te schakelen naar de zoveelste nieuwe variant. Bovendien loopt SBS ook het risico dat er een concurrentiestrijd met Shownieuws ontstaat. 6 Inside staat vroeg en geeft zo alle primeurs weg voor dat Shownieuws er iets mee kan. Gaat uiteindelijk ten kosten van de een of ander..

 29. ano@niem.nl

  Shownieuws gaat met ingang van oktober verdwijnen en er komt een serieuze nieuwsdienst bij 6.

 30. Esmee

  wat is je bron

 31. Kees

  Haha daar is ‘georgette’ weer met hetzelfde lulverhaal. Volgens mij ben je stiekem gewoon Eddy Zoey die hier steeds dat verhaal plaatst.

 32. Cor Vaan

  Tjonge jonge…. Dat weet toch de halve mediawereld al? O… En bronnen? Die zijn er genoeg…noemen ga ik ze natuurlijk niet… Ik ben gekke Henkie niet!!

 33. Anja

  Ik wacht eigenlijk op een uitspraak van Mark Rutte.
  Een tijdje geleden heeft die klooijo Albert bedankt ( namens het hele volk) voor de jarenlange inzet bij Boulevard omdat hij ermee stopte.

  Kom op Mark wees niet zo flauw en heet hem namens het hele volk ook weer van harte welkom.

 34. Ben

  Als je in het afvalputje van het riool roert dan kom je al snel bij rat rooijakkers. Nog narcistischer als blond snuifdoosje G. En dat is wel een prestatie. Nietszeggende over het paard getilde en daarna omhooggevallen griezeltje die perfect in de rtl chaos en ramp thuis hoort. Past precies bij snuifje, kim jung oen krabbe, galjaard stiekemerd en de rest van t zooitje.

 35. BRAAK

  Dat kapsel van die Art en zijn manier dat sterk denken aan een foute Nederlander in de oorlog.

 36. BRAAK

  Dat kapsel van die Art en zijn manier van doen dat sterk denken aan een hele foute Nederlander in de oorlog.

 37. BRAAK

  Dat kapsel van die Art en zijn manier van doen doet sterk denken aan een hele foute Nederlander in de oorlog.

 38. Mart

  Braak, val te pletter van de 13e verdieping aub!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.