Albert Verlinde: ‘Art bedong Robinson wél bij RTL’

Art Rooijakkers liegt als hij zegt dat hij Expeditie Robinson niet heeft bedongen bij zijn komst bij RTL. Hij heeft wél om het programma gevraagd. Dat zei Albert Verlinde woensdagavond in 6 Inside. De eis van Rooijakkers die leidde tot het ontslag van Dennis Weening werd een paar maanden geleden onthuld door Radio 538-dj Coen Swijnenberg, maar de presentator bleef maar ontkennen. Toch maakte Rooijakkers pas vorige week bekend het programma niet over te nemen. 

Hoe zit dit nou? Verlinde weet het precies. “Toen Art een contract sloot met RTL, is er eigenlijk gezegd van: ‘Ik wil Expeditie gaan doen, maar niet het eerste jaar, want dat is onsympathiek en dat wil ik niet.’ Toen is er tegen Dennis gezegd: ‘Voor jou houdt het op het hele verhaal.’”

Toen lekte dat verhaal uit via Swijnenberg. “En toen dacht Art: nou word ik onsympathiek en dat moeten we niet hebben, ik ben net populair met mijn panelshow, dus ik moet dit echt niet doen. Hij heeft het dus teruggegeven.”

Toch heeft Rooijakkers flink wat maanden gewacht met het teruggeven van de opdracht. “Ik had net Dennis aan de lijn en hij zei: ‘Het ging eigenlijk best weer goed met me, maar na het nieuws van afgelopen weekend, blijkt dat dit niet nodig was geweest. Als Art niet gezegd had dat hij het wilde hebben, dan had ik daar nog gewoon gestaan.’ Dat is voor hem hartstikke vervelend en daar heeft hij het wel moeilijk mee.”

Volgens mij is RTL – en ze zullen me wel weer neerschieten als ik het allemaal vertel – echt wel bezig met een ander. Er worden twee namen op dit moment genoemd: Kaj Gorgels en John Williams. Ze zijn een beetje aan het scouten. Hij staat onder contract en dat scheelt altijd.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen