Dane erft niet Evers’ vrijheid: ‘Gebonden aan playlist’

Frank Dane erft niet de vrijheid die Edwin Evers heeft bij Radio 538. Hij zal met handen en voeten gebonden zijn aan de playlists die worden samengesteld. Dat bevestigt de radiomaker vandaag in De Telegraaf. Evers vertelt in een duo-interview in de krant dat het behouden van zijn vrijheid voorop stond toen hij in 2000 overstapte van 3FM naar 538. “Toen ik naar deze zender ging, werd er natuurlijk alleen maar over geld gesproken, want dat was interessant“, herinnert de dj zich.

Evers: “Voor mij ook belangrijk, maar niet zo belangrijk als mijn vrijheid. De playlist leek het grootste struikelblok te worden. Ik moest draaien wat me werd opgedragen en toen heb ik gezegd: dan kom ik niet. Daar is het bijna op stuk gelopen.”

En hoe zit het dan met Dane? Hij zegt in de krant dat hij niet hetzelfde heeft geëist. “Nee, daar zag ik de noodzaak niet van in. Voel zelden behoefte om andere platen te draaien dan op de playlist staan, heb me nooit belemmerd gevoeld.

Toch lijkt het erop dat Die Verrückte Halbe Stunde van Evers Staat Op, met allerlei platen die niet bij 538 passen, wel overleeft. “De kans is groot dat dit onderdeel blijft.

Evers hoopt dat Dane het nog beter gaat doen dan hij deed. “Wat mij betreft mag Frank het beter gaan doen dan ik ’t heb gedaan, ik word niet gelukkiger als zijn luistercijfers tegenvallen. In dit wereldje kom je veel afgunst tegen, maar niet bij mij.

Het dubbelinterview met Edwin Evers en Frank Dane kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen