John de Mol vecht met RTL: ’44 advocaten op The Voice’

Het grote touwtrekken om The Voice of Holland is echt losgebarsten. Met een leger advocaten probeert John de Mol om zijn productie te verhuizen van RTL 4 naar zijn eigen zender SBS 6. Dat vertelde de mediatycoon woensdagavond in Pauw. The Voice of Holland zou de reddingsboei kunnen zijn die SBS 6 nodig heeft. Maar kan het wel? “Ik denk dat je dat aan de 44 advocaten die bij RTL en Talpa aan het praten zijn maar moet vragen. Ja, het is een juridische discussie met RTL.”

Hoe dan ook zou De Mol het programma ‘heel graag mee willen nemen’. En wanneer vraagt hij zijn zus Linda nou eens om te komen? “Met de kerst. Om te eten.

Er zitten wel wat geruchtmakende transfers aan te komen, aldus de mediatycoon. “Ik denk wel dat we volgend jaar met één of twee verrassingen komen.” Gaat het om Linda? “Dat zou kunnen, maar het zouden ook andere verrassingen kunnen zijn. Er zijn natuurlijk meer mensen die iets kunnen.”

Het gaat momenteel niet best met SBS. Jeroen Pauw constateerde dat het vaak niet goed gaat als De Mol een eigen zender heeft. “Nee. Het is prima dat je dat zegt en bij SBS kan ik dat ook wel onderstrepen. Het goede nieuws is dat het alleen maar beter kan gaan als het slecht gaat. Maar je vergeet erbij te zeggen dat het met Veronica en Net5 heel goed gaat.”

SBS 6 zit op de meeste avonden op nog geen 6 procent marktaandeel. Had hij verwacht dat het nu beter zou gaan? “Niet verwacht, wel gehoopt. SBS 6 moet een familiezender worden die tussen Nederland 1 en RTL 4 moet komen te staan.”

Wanneer hoopt hij dat te realiseren? “Uiterlijk over twee, drie jaar moet het proces helemaal klaar zijn. Het grappige is dat ik mezelf kennelijk meer tijd geef dan jullie me geven. Dat vind ik altijd zo grappig. Het is ook een lange route. Je moet het vergelijken met het bouwen van een huis. De fundering was niet goed. Op het moment dat je een fundering hebt die niet goed is, moet je niet beginnen met het dak te verbouwen.”

Vooralsnog zijn alle ogen van SBS-watchers gericht op de nieuwe vooravondshow 6 Inside met Albert Verlinde. “Ja, dat is zeker belangrijk.”

Nieuwsapp

Waar gaat De Mol zich in 2019 nog meer mee bezighouden? “We gaan de komende jaren heel veel geld investeren in technische ontwikkeling. We hebben op dit moment bij Talpa Network zo’n 250 à 300 IT-mensen werken. Dat zullen er de komende jaren 600 à 700 moeten worden.”

De Mol wil met een app komen die men aanklikt als je ’s ochtends wakker wordt, net zoals bijvoorbeeld de apps van De Telegraaf of NU.nl. “We gaan zeer waarschijnlijk later volgend jaar een eigen nieuwsvoorziening creëren, die naar mijn smaak gaat voldoen aan de nieuwe voorwaarden en eisen die je als consument tegenwoordig hebt.”

Als je nu op mijn mobiel kijkt zie je best wel veel nieuwsbronnen: het AD, De Telegraaf, NPO, RTL, NU.nl. Daar moet ook Talpa Network tussen staan.”

Pannekoek

Tot slot: wat vond hij van de grappen van Peter Pannekoek op de Comedy Central-roast van zijn zoon? “Ik zal je eerlijk vertellen: ik zie het voor het eerst. Ik was gisterenavond net op tijd thuis om de eindspeech van mijn zoon te zien. Ik had uiteraard het een en ander gehoord en ik vind alles prima, maar ik vond – zeker gezien het onderwerp van vanavond – de grap over exploitatie van kinderen op het randje.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen