‘Talkshows zenden blunder Jesse Klaver bewust niet uit’

De talkshows De Wereld Draait Door en Pauw hebben de rekenblunder van Jesse Klaver bewust niet uitgezonden in hun rubrieken met grappige fragmentjes. Dat zeggen critici van linkse talkshows op Twitter. De GroenLinks-leider maakte tijdens het klimaatdebat een flinke rekenfout. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar de fout was pijnlijk omdat hij Thierry Baudet juist aansprak op een vermeend gebrek aan rekentalent. Meer dan geschikt voor de grappige-filmpjes-rubrieken, vinden critici.

Klaver zei: “Volgens mij moet de heer Baudet het echt houden bij het schrijven van boeken en zich niet gaan rekenen over wat alle kosten zijn van de klimaatverandering. De heer Baudet doet er goed aan om zijn sommen goed te maken. Er zijn 7 miljoen huizen in Nederland en als je zegt dat die warmtepompen 20.000 euro kosten, dan zitten we op 14 miljard. Leer eens rekenen!

De juiste uitkomst is echter 140 miljard en niet 14 miljard. Schrijver Pritt van weblog GeenStijl twittert cynisch: “Geen TV gekeken gisteravond. Weet iemand of fragment met blunderende Klaver bij DWDD, Twan of Pauw te zien was?

Daar volgt veel bijval op. “Vast niet, door de linkse media zal deze blunder wel weer als fake news worden aangemerkt of op andere wijze ontkent worden :) :) Het was wel erg grappig… LEER REKENEN :)“, zegt Roland.

En Lexico: “Stel u voor als dit Baudet of Wilders of een Trump was. Headline News all over.

Ron: “Dit is wel een DWDD momentje… Zal nu wel bij Jensen komen.

NOS-verslaggever Xander van der Wulp laat desgevraagd weten wat zijn commentaar is: “Antwoord van Klaver klopt niet. Hij zat er een 0 naast. En dat terwijl hij iemand anders verwijt niet te kunnen rekenen. Dat is mijn commentaar. Kan je daar iets mee?”

Ene Hans daarop: “Mag jij dit niet benoemen op tv?

Van der Wulp: “Zou denk ik wel mogen.

Een ander: “Waarom doe je het dan wel meteen als het Wilders of Baudet betreft, maar hou je nu je lippen op elkaar?

Van der Wulp: “Ik gun iedereen 1x een hoofdrekenfout. Als er een patroon ontstaat en we denken dat er een strategie achter zit, dan laten we dat van elke politicus zien.

Het fragment:

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen