Dennis Weening: ‘John de Mol mag mij bellen’

Dennis Weening staat open voor een belletje van John de Mol nu RTL hem heeft ontslagen als presentator van Expeditie Robinson. Dat zegt hij vandaag in het AD. Weening moet naar verluidt vertrekken als Robinson-host omdat Art Rooijakkers de show heeft opgeëist bij zijn komst naar RTL. Het betekent dat Weening na vele jaren zijn tv-contract verliest. “Dat is nu even niet meer, dus ga je even terug naar dat jonge cowboygevoel van zestien jaar geleden“, zo laat hij weten.

De presentator kreeg het nieuws in mei te horen. “Ik weet nog dat ik Valerio sprak op die dag, een goede vriend. Hij had ook net gehoord dat zijn contract bij BNNVARA niet was verlengd. Hij zei: dit dwingt ons alleen maar om creatief te zijn. Ik was al bezig met het opstarten van een eigen bedrijf. Dat kon ik doorzetten.

Weening is het bedrijf No Fronts Media gestart. “Ik ga me richten op sociale media en online content. Ik ga me richten op sociale media en online content.

Een tv-terugkeer is zeker, meent Weening. “In januari ben ik weer op tv, op een andere zender en ik ben bezig met Pepijn Lanen om een soort VI Inside te maken. Dan niet over voetbal maar over nerdy-dingen als Star Wars en zo.

Of John de Mol kan bellen? “Natuurlijk, dat is het voordeel van mijn eigen bedrijf: iedereen kan bellen.

Het AD-interview met Dennis Weening kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen