Rutger Castricum wil inhoudelijker zijn op televisie

Geplaatst op Thu 14 Jun 2018 om 16:15

Het WK Voetbal begint vandaag. Ons eigen elftal doet niet mee en her en der klinkt nu het geluid dat we het Marokkaanse elftal zouden moeten gaan steunen. Daarop inhakend komt Rutger Castricum vanaf vanavond met de docuserie Marokko op 1, waarin hij voor en tijdens het toernooi optrekt met een aantal Marokkaanse Nederlanders. De presentator wil zijn rellerige verleden voorgoed achter zich laten en wil een meer inhoudelijke bijdrage leveren aan het tv-landschap.

Castricum is opgegroeid op tv. “Het provoceren zit diep, dus het zit er heus nog wel, maar het is niet alleen dat. Er is meer“, vertelt hij in het AD.

PowNed lijkt een nieuwe koers te varen sinds PowNews alleen nog op internet zit. “We wilden onszelf opnieuw uitvinden, verbreden op tv en met Pownews volledig op online richten.”

Na de docu’s Captain Henk, Oud en Nieuw en Feyenoord op 1 is er nu deze docu. “Deze rol beviel me wel. Je wordt ook ouder, hè. Ik heb kinderen. De oude Rutger is er zeker nog wel, maar je maakt een ontwikkeling door. Bent minder bezig met effectbejag.”

Castricum wil op deze weg verder. “Het is allemaal minder rauw, ik ga nu meer de diepte in. En ik scoor hogere kijkcijfers dan ooit.

Marokko op 1 is om 22.25 uur te zien op NPO 1.

Foto: NPO
24 Reacties op “Rutger Castricum wil inhoudelijker zijn op televisie”


 1. Jables

  Zonde dat het gister bij Jinek niet ging over het royale salaris wat hij en Fleischbaum opstrijken en waar de afgelopen week zoveel over te doen was. Powned is echt hetgeen ze altijd zo verachtten en wilden bestrijden in het kwadraat geworden.

 2. scott_0

  Ik ga naar Marokkanen kijken op de STAATS-televisie lolz. Ik gorgel liever warme diarree.

 3. Jantje

  SCHANDALIG. NPO kapt openingsceremonie van WK voetbal af voor reclame . Of dat we helemaal achterlijk zijn

 4. scott_0

  Voetbal is gay. Het spijt me dat ik het zeg.

  NOT!

 5. Maria

  Net zo`n figuur als Kuitert. Schreef vele boeken over God en later heel iets anders. Kijk dan nog liever 5 uur achtereen naar Peter R. de Vries. Bah, bah, bah.

 6. Erik

  Ongelofelijk dit!! Het gros van de mensen heeft TOTAAL niks met het Marokkaanse elftal en toch doet de NPO met name het ons anders voorspiegelen. Zoals zoveel zaken trouwens. Het lijkt steeds erger te worden met de NPO hoe ze anders tegenover de ‘burger’ staan.

 7. chris

  Ik heb me vaak geërgerd aan Castricum’s provocerende houding tegenover vooral politici. Denk nog aan de manier waarop hij minister Vogelaar aanpakte. Voor de goede orde ik was geen fan van haar.
  Vorig jaar de documentaire over Feyenoord gezien en daarvan genoten.
  Heb hem gisteren gezien bij Jinek en vond hem daar ook een goede indruk maken. Zal de documentaire over Marokko zeker gaan kijken.

 8. Mike

  Rot toch op met Marokko.

 9. chris

  @ Mike, Waarom ?

 10. Vrede

  Ach,die man heeft toch wel meer in zich dan bijv een Luuk Ikink.
  Ik vind Rutger eigenlijk hetzelfde type als Frank Dane alleen zijn ze beide anders bekend geworden.

 11. Anonymous

  @Chris, wel duidelijk toch. Hele mentaliteit van het volk en steeds maar weer de propaganda omroep voorop.

 12. herbert

  Deze overbetaalde dikzak moet met pek en veren het volledige omroepbestel uitgezet worden. Nooit meer aan het werk voor deze moraalridder die met twee maten meet. Met zn vadsige zwijnenkop

 13. F’iscadel

  En ook hier worden vreemde culturen die niemand in ons land wilt hebben ons in de strot geduwd! Stop daarmee publieken!!!

 14. Mike

  @Chris,

  We zitten hier in Nederland.

  Hebben helemaal niets op met Marokko.

  Krijgen we straks dan ook Iran op 1, Nigeria op 1, Australië op 1, … ?

  Ze hadden beter België op 1 kunnen doen.

 15. Lies

  Gisteren zat hij bij Jinek. Te vertellen dat hij een beetje in zijn broek piepte als hij met zijn kids een Marokkaan tegen kwam. Contact met de realiteit verloren of heeft nooit een serieuze poging gedaan
  In het kader van zijn PowNed imago af te komen.
  Wat een wereldvreemd mannetje. In welke bubbel leef je Rutger?
  ‘Ik wist niet dat dames het moment zelf kiezen dat ze een hoofddoek gaan dragen.

 16. chris

  Rotterdam heeft een Marokkaan van geboorte als burgemeester, de 2e kamer heeft een Marokkaanse van geboorte als voorzitter. Beiden doen het prima. Ali B (ben geen fan van hem) is een knuffelmarokkaan. Zo zijn er meer voorbeelden.
  Door uitlatingen van een aantal in dit forum begrijp ik dat Marokkanen zich hier niet zo thuis voelen. In het Marokkaanse team zitten 5 spelers die in hun club in Nederland zeer gewaardeerd worden. Moet ik nog verder gaan, nee toch.

 17. Henkie

  @chris,

  kijk voor de grap eens Opsporing verzocht of Google eens ‘licht getint’.

  Kan je zien wat voor cultuurverrijkers het zijn.

 18. chris

  @Henkie, daarom zijn ze niet allemaal slecht. Licht getint zijn dat alleen Marokkanen ?
  Eerlijk gezegd vind ik M.C. enigszins een forum dat hetzes opwekt. Je gaat overigens niet in op de excellente Marokkanen.

  Het is inderdaad zo dat er veel tuig onder Marokkanen zit.

  Maar als we naar het voetbal gaan juichen we de Marokkanen wel toe.
  Wij verschillen van mening en dat is onoplosbaar.

 19. Qwertu

  Voor MC maakt het geen zak uit of het hetzes opzet.
  Alles voor de clickbites of niet MC

 20. Maria

  Iemand zal wel gezegd hebben dat hij zijn toon moet veranderen. Hij keek bangig op tv.

 21. Peter

  Rutger veroorzaakte wel een kijkcijferdip met z’n nederberberdocu

 22. Richard

  Rutger heeft zijn kansen een beetje verkeken. Hij heeft veertig jaar, waarvan twintig volwassen jaren, de tijd gehad om inhoudelijk over te komen. In plaats daarvan ging hij voor tieten en drank en domme grapjes. Dan kan ik hem niet serieus meer nemen. Typecasting.

 23. anoniem

  Stelletje oplichters…

 24. anoniem

  Ok, iedereen verdient een tweede kans.. :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.