Rutger Castricum wil inhoudelijker zijn op televisie

Het WK Voetbal begint vandaag. Ons eigen elftal doet niet mee en her en der klinkt nu het geluid dat we het Marokkaanse elftal zouden moeten gaan steunen. Daarop inhakend komt Rutger Castricum vanaf vanavond met de docuserie Marokko op 1, waarin hij voor en tijdens het toernooi optrekt met een aantal Marokkaanse Nederlanders. De presentator wil zijn rellerige verleden voorgoed achter zich laten en wil een meer inhoudelijke bijdrage leveren aan het tv-landschap.

Castricum is opgegroeid op tv. “Het provoceren zit diep, dus het zit er heus nog wel, maar het is niet alleen dat. Er is meer“, vertelt hij in het AD.

PowNed lijkt een nieuwe koers te varen sinds PowNews alleen nog op internet zit. “We wilden onszelf opnieuw uitvinden, verbreden op tv en met Pownews volledig op online richten.”

Na de docu’s Captain Henk, Oud en Nieuw en Feyenoord op 1 is er nu deze docu. “Deze rol beviel me wel. Je wordt ook ouder, hè. Ik heb kinderen. De oude Rutger is er zeker nog wel, maar je maakt een ontwikkeling door. Bent minder bezig met effectbejag.”

Castricum wil op deze weg verder. “Het is allemaal minder rauw, ik ga nu meer de diepte in. En ik scoor hogere kijkcijfers dan ooit.

Marokko op 1 is om 22.25 uur te zien op NPO 1.

Foto: NPO

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen