Dennis Schouten vertrekt niet bij omroep PowNed

Dennis Schouten vertrekt niet bij omroep PowNed nu hij Chef Video wordt van de nieuwe aan GeenStijl gelieerde nieuwssite NieuwNieuws.nl. Hij blijft daar twee dagen per week werken. Dat zegt hij in De Telegraaf. Dennis maakt al jaren filmpjes voor de publieke omroep en dat gaat hij nu ook doen voor het nieuwe online platform. Op de vraag of hij het zinkende PowNed-schip verlaat, zegt hij: “Absoluut niet. Ik denk dat het wel goed komt met Powned. En als het aan mij ligt, blijf ik zelf ook.”

Wel heb ik mijn contract laten aanpassen toen ik met Bram Krikke een tweede seizoen van Onrecht ging maken“, vervolgt hij in de krant. “Als freelancer verdiende hij meer dan ik omdat ik in vaste dienst was, en dat vond ik oneerlijk.

Mogelijk gaat Dennis via PowNed radio maken op 3FM. “Bij 3FM zou ik eventueel via PowNed een radioprogramma kunnen krijgen. Ik weet dat hun luisteraandeel niet superhoog is, maar dan kun je het ook niet slecht doen.

De laatste tijd komt Dennis vrij genuanceerd uit de hoek. Toch gaat hij nu werken voor het uitgesproken GeenStijl. Of toch niet? “Inhoudelijk is er geen connectie. Ik heb tegen de uitgever gezegd: Ik doe alleen mee als GeenStijl niet kan bepalen wat wij doen. Nou, daar was hij het mee eens.

NieuwNieuws moet geld gaan verdienen en dan is het niet handig om al direct bij de start in een bepaalde hoek te zitten, aldus Dennis. “Ik heb gewoon niks met politiek. Niet met het rechtse van GeenStijl, maar ook niet met bijvoorbeeld GroenLinks, waarvoor mijn zusje in de gemeenteraad zit.

Foto: PowNed

6 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Matthijs Zelf.
juli 30, 2020 15:10

Zuzje Carola Schouten zit volgens mij bij de ChristenUnie.

Gast
Tvstoker
juli 30, 2020 14:33

Wat een zielig mannetje is het toch ook. Doet alles voor een beetje aandacht met zijn zogenaamde o-zo-nuchtere houding. Zijn ook meerdere verhalen over die jongen die richting Kaj vd Ree gaan, dus gaan we vast nog genoeg van horen!

Gast
Bea
juli 30, 2020 14:32

Blijven rommelen Dennis. Wie weet komt het nog goed.

Gast
Arie B
juli 30, 2020 14:22

Ik boycot powned. Is te rechts. Waar kan ik de naaktfoto’s van ferry doedels vinden?

Gast
Matthijs Zelf.
juli 30, 2020 13:41

Dennis Schouten een kinderhand is gauw gevuld.

Gast
Theo
juli 30, 2020 13:28

Je kan beter terug naar school gaan. Neem Robje Goossens mee.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen