Dennis Schouten vertrekt niet bij omroep PowNed

Dennis Schouten vertrekt niet bij omroep PowNed nu hij Chef Video wordt van de nieuwe aan GeenStijl gelieerde nieuwssite NieuwNieuws.nl. Hij blijft daar twee dagen per week werken. Dat zegt hij in De Telegraaf. Dennis maakt al jaren filmpjes voor de publieke omroep en dat gaat hij nu ook doen voor het nieuwe online platform. Op de vraag of hij het zinkende PowNed-schip verlaat, zegt hij: “Absoluut niet. Ik denk dat het wel goed komt met Powned. En als het aan mij ligt, blijf ik zelf ook.”

Wel heb ik mijn contract laten aanpassen toen ik met Bram Krikke een tweede seizoen van Onrecht ging maken“, vervolgt hij in de krant. “Als freelancer verdiende hij meer dan ik omdat ik in vaste dienst was, en dat vond ik oneerlijk.

Mogelijk gaat Dennis via PowNed radio maken op 3FM. “Bij 3FM zou ik eventueel via PowNed een radioprogramma kunnen krijgen. Ik weet dat hun luisteraandeel niet superhoog is, maar dan kun je het ook niet slecht doen.

De laatste tijd komt Dennis vrij genuanceerd uit de hoek. Toch gaat hij nu werken voor het uitgesproken GeenStijl. Of toch niet? “Inhoudelijk is er geen connectie. Ik heb tegen de uitgever gezegd: Ik doe alleen mee als GeenStijl niet kan bepalen wat wij doen. Nou, daar was hij het mee eens.

NieuwNieuws moet geld gaan verdienen en dan is het niet handig om al direct bij de start in een bepaalde hoek te zitten, aldus Dennis. “Ik heb gewoon niks met politiek. Niet met het rechtse van GeenStijl, maar ook niet met bijvoorbeeld GroenLinks, waarvoor mijn zusje in de gemeenteraad zit.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen