PowNed heeft genoeg leden binnen, wordt drie keer zo groot

Omroep PowNed heeft de benodigde 50.000 leden binnen voor een volwaardige plek in het publieke bestel. Nog nooit eerder had ze zo veel leden als nu: exact 58.027. “Een historisch moment.

Dominique Weesie © YouTube

Voorzitter Dominique Weesie: “Ik ben heel trots dat wij voor de derde keer in ons bestaan het benodigde aantal leden hebben weten binnen te halen. En met het huidige aantal van bijna 60.000, zijn we groter dan ooit. We zijn nu aspirant-omroep af en dat houdt in dat wij straks drie keer zo groot gaan worden. Daarmee is PowNed niet meer weg te denken uit het publieke bestel.”

Ledenwerving

PowNed heeft de afgelopen maanden veel geld uitgegeven aan ledenwerving. “Om het voortbestaan van de omroep te garanderen was PowNed genoodzaakt in 2020 toch weer te gaan ledenwerven. Iets waar wij ons sinds 2015 tegen hebben verzet, aangezien wij van mening zijn dat draagvlak tegenwoordig op veel betere manieren is te meten.”

“Maar dankzij onze enorme online achterban is PowNed er uiteindelijk toch weer in geslaagd het minimaal benodigde aantal van 50.000 leden aan zich te binden. En met een gemiddelde leeftijd tussen de 20-30 jaar, heeft het van alle omroepen ook nog eens de jongste leden.”

Drie keer zo groot

PowNed wordt straks dus een heel grote omroep. Weesie is alle leden dankbaar voor hun support en kijkt uit naar het volgende hoofdstuk. “We gaan keihard aan de bak om van de omroep een nog groter succes te maken, zodat we de netwerkgeneratie nog meer programma’s kunnen bieden.”

“Met extra zendtijd, nieuwe gezichten en een onstuitbare energie bij alle omroepmedewerkers, gaat dat zeker lukken.” 

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen