PowNed is tien jaar: ‘We zijn niet langer het schoffie’

Dominique Weesie vindt dat zijn publieke omroep PowNed harder nodig is dan ooit. Hij hoopt daarom dat er aan het eind van het jaar genoeg leden zijn om door te mogen gaan. Dat laat hij weten in een persbericht ter ere van het tienjarig jubileum. PowNed bestaat deze maand precies tien jaar. “De grens van 50.000 leden nadert en we zijn vastberaden om er nog een decennium bovenop te doen. Het dwarse geluid van PowNed is, juist nu, harder nodig dan ooit”, zegt de omroepbaas.

Op dit moment heeft PowNed 42.500 leden, terwijl dat er aan het eind van het jaar 50.000 moeten zijn om in het publieke bestel te kunnen blijven. Het is volgens Dominique van groot belang dat die grens gehaald wordt.

Dominique: “We zijn begonnen vanuit de drive dat alles gezegd moet kunnen worden, maar tegenwoordig lijkt het steeds vaker te gaan over wat we niet meer mogen zeggen. En dus is het bittere noodzaak dat de omroep ook na 2020 blijft bestaan, om vragen te stellen die anderen niet durven te stellen. Voor het andere geluid.

PowNews

PowNed was tien jaar geleden nog behoorlijk rebels. “Al snel nadat de omroep het levenslicht zag werd PowNed met haar rebelse nieuwsrubriek PowNews, scherpgebekte verslaggevers en felroze microfoon een begrip in heel Nederland. Met Rutger Castricum op het Binnenhof was geen woordvoerder of politicus meer veilig. Onze missie: de status quo doorbreken en de netwerkgeneratie naar het publieke bestel lokken, met een geheel nieuwe stijl: uitdagend, soms choquerend en met de nodige satire.”

Wie herinnert zich de items niet, waarin toenmalig PowNews-verslaggever Danny Ghosen een handgemeen krijgt met diplomaten die parkeerregels aan hun laars lappen, of waarin PowNews-verslaggever Dennis Schouten de confrontatie aangaat met de tuigvloggers van Zaandam. Niet zelden werden de nieuwsitems van PowNed landelijk onderwerp van gesprek.”

Dominique: “Wij gingen verder waar anderen stopten. Opereren op het randje dus. En soms eroverheen.

1 miljoen

Van het PowNed van toen is nog maar weinig over. De omroep is naar eigen zeggen volwassen geworden. “Ondertussen heeft PowNed met ruim 1 miljoen volgers online een grote schare fans opgebouwd en is de omroep een bredere weg ingeslagen, met naast het alom bekende PowNews ook steeds vaker kwalitatief hoogstaande documentaires.”

Dominique: “We zijn ons gaan verbreden en niet langer dat schoffie in de klas dat met propjes gooit, zonder daarbij afbreuk te doen aan ons dna. Programma’s als Dat zijn geen grappen, De Hofbar en De Gevaarlijkste Wegen zijn daar goede voorbeelden van.

Foto: PowNed

35 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Nils Holgersson
september 8, 2020 07:33

Powned is de financiële melkkoe en het pensioen van Domique Weesie

Gast
Meine
september 8, 2020 07:03

Ooit lid geworden, 5 jaar lang nooit nieuws/mailtjes ontvangen, terwijl stiekum elk jaar automatisch de bijdrage (5,72) werd afgeschreven. Volgens mij weet 75% niet eens meer dat ze lid zijn van powned, er wordt al zoveel automatisch afgeschreven.

Powned is kleurloos geworden, en eet mee uit de ruif in Hilversum
Het lidmaatschap opzeggen bij de postcodeloterij is eenvoudiger.

Gast
Jawel
september 7, 2020 21:53

Een knop op de tv is niet nodig. PowNed heeft zichzelf al jaren geleden uitgezet. Nu nog het lichtknopje uitzetten.

Gast
CB
september 7, 2020 19:23

Neuh, ze zijn vanaf nu een gevestigd schoffie ;)

Gast
Rechtsrealist
september 7, 2020 18:51

PowNed is een grote farce gebleken.
Dat provoceren was met name voor de bühne.

Gast
Telewezel
september 7, 2020 18:28

Wat een reacties weer er zit een knop op je tv je hoeft niet te kijken!

Gast
Geronimo
september 7, 2020 18:23

PowNed. Als je kwaad zou denken, zou je het idee krijgen dat ze al die tijd maar alsof hebben gedaan, om zo een lekker ministerssalaris te kunnen opstrijken. Niks rebels meer aan.

Gast
Waarom worden mijn berichten tegengehouden?
september 7, 2020 17:57

Powned is nu net zo links, mainstream en selectief censurerend als de rest van de publieke omroep. Wat een deceptie!

Gast
Grodom
september 7, 2020 17:10

Ben alleen het eerste jaar lid geweest van Powned. Heb het gevoel dat zij lekker hun zakken zaten te vullen, in plaats van een kritisch geluid te laten hoen.
Want waarom organiseren zij niet een EERLIJK en OPEN debat over corona. Niemand durft dat. Eerlijke informatie komt uitsluitend via Youtube.
Het hele media kartel houdt hun bek. Zo bang dat ze de subsidie kwijt raken.
Zelfs Maxima, Willem Alexander, Rutte, Ferd G en gekke Ankie Knol geloven er niet in. Niets anders dan toneelspel voor het hele grote geld.
En wil je weten wat “besmettingen” echt betekent ? Kijk eens op Cafe Weltschmerz (Youtube). Bij het kartel zul je dat nooit horen.

Gast
Gondorf
september 7, 2020 16:07

Powned is vergane glorie, net als Ajax.

Gast
ton
september 7, 2020 15:55

De pogramma´s van in het begin moeten terug komen,dan zou ik lid willen worden.

Gast
Ronaldz
september 7, 2020 15:31

Dominique, de ordinaire zakkenvuller. Deed in het begin stoer door te zeggen dat hij geld terug zou storten indien PowNed geld over zou houden voor het maken van tv programma’s. Nu belandt het allemaal in hun zakken.

Gast
Wanny
september 7, 2020 15:27

Natuurlijk vindt ie dat zijn omroep hard nodig is. Anders is ie zijn inkomsten kwijt.

Gast
Donald Dumb
september 7, 2020 15:07

Een omroep die ageert tegen mainstream media maar dat volledig geworden is. Een omroep met een ander geluid maar dat blijkt toch niet gehoord te worden. Ik dacht eigenlijk dat het al opgeheven was. Kom het nooit meer tegen…

Gast
Sjaak
september 7, 2020 14:33

Powned is het enige medium dat er keihard tegenin gaat. Andere media nemen alles klakkeloos over zonder kritische vragen. KOM OP POWNED,

Gast
Black Jack
september 7, 2020 14:10

Nounou… echt iets om trots op te zijn Weesie. Al je beloftes van de allerleerste ledenwerkfcampagnes via GeelStijl klakkeloos verbreken (zoals veel zuiniger met de toebedeelde financiële middelen omspringen, zodat van het geld dat elk jaar over zou blijven iets leuks voor de leden kon worden gedaan; nooit gebeurd natuurlijk). PowNed is gewoon een regelrechte aanfluiting geworden. Een mislukt project. Had er gewoon een online video spin-off van GeenStijl van gemaakt, die z’n eigen broek op kon houden en niet gretig in de subsidiekas hoefde te graaien. Als je een miljoen abonnees op YouTube hebt en een minimaal aantal kijkers op lineaire tv, dan is toch wel duidelijk waar je doelgroep zit… Maar toch stug voor bakken geld ‘ouderwetse’ tv-programma’s blijven maken. Sneu.

Gast
anonymous
september 7, 2020 13:15

Niet langer het schoffie maar echt meetellen doen jullie ook niet .
Omroep is uitsluitend gestart om veel geld te verdienen, dat is gelukt,
zeker bij Dominique, die meerdere keren op de loonlijst staat.

Gast
Albert Verhinderd
september 7, 2020 12:54

Niet zelden maar vaker niet.

Gast
Bart
september 7, 2020 12:50

PowNed staat nog steeds waar het 10 haar geleden ook staat. Voegt als publieke omroep niets toe. Het domste is sta ze ooit gestopt zijn met het dagelijks Pownews op tv. Ze willen eigenlijk alleen online, doe dat dan ook. Hoeft niet perse onder de vlag van de NPO.

Gast
Jezus
september 7, 2020 12:31

Hij trekt samen met Rutger en een andere mafkees bijna de hele pot met geld leeg die ze krijgen en laat de rest van z’n medewerkers voor een hongerloontje werken of ontslaan. Pownews is niets anders dan een geldboom voor Dominique en de rest kan de tering krijgen.

Gast
Jaap500
september 7, 2020 11:58

Kunnen de Powned critici me dan vertellen welke omroep betere content heeft bij de NPO dan Powned? Powned sucks, prima.. maar wat is dan wel goed? Hadden we voorheen niet enkel politiek correcte linkse zooi? Roept u maarrrr..

Gast
Sport 7 kijker
september 7, 2020 11:56

Toen GeenStijl 10 jaar geleden PowNed wilde oprichten ben ik direct lid geworden: eindelijk eens een rebel in het publieke bestel! Het begon goed met het dagelijkse PowNews maar daarna begon het in te zakken. Ik heb een aantal jaar geleden al teleurgesteld mijn lidmaatschap opgezegd, want Weesie en Castricum zijn precies geworden waar zij ALTIJD tegen ageerden: graaiers van de Publieke Omroep.

Had een statement gemaakt en gezegd: “Iedere directeur bij de NPO verdient 180.000 euro bij de NPO, wij doen het voor de helft. Dan hebben we nog steeds een prachtsalaris maar investeren wij de rest van het geld liever in goede programma’s.”

Nu is het gewoon zakkenvullen geworden, en dat vind ik echt een regelrechte belediging aan het adres van de mensen die PowNed destijds mogelijk hebben gemaakt.

Gast
Sjaak echt
september 7, 2020 11:44

@Martin ma 07 sep 2020 om 11:16
Het is inderdaad bijna niet te doen om het mediakartel te doorbreken. In geval van Powned, zij werden gewoon van de TV gehaald. Dan heb je keuze van collaboreren of blijven verzetten en verdwijnen.

Gast
robb
september 7, 2020 11:25

Een omroep die nooit op tv is .

Gast
Martin
september 7, 2020 11:16

In de lijn der verwachting. Het gros van dit soort populistentelevisie is gewoon echt ontzettend ruk. Jensen, Jan Roos de kindermishandelaar, PowNed, etc.

Powned mag bij god’s gratie blijven ook alleen maar omdat de wet dat voorschrijft. In elke andere markt was het allang al dood, en terecht.

Gast
😷Paulus
september 7, 2020 11:07

😷Harde journalistiek, ze mogen van mijn part nog jaren doorgaan.

Gast
Michel
september 7, 2020 10:56

Powned zorgt ervoor dat Dominique elk jaar meer dan 2 ton op zijn bankrekening kan bijschrijven. En een leaseauto en vergoeding hier en een vergoeding daar. En dan de Gevaarlijkste wegen noemen als typisch Powned programma, notabene een programma dat ze hebben overgenomen van BNN Vara.

Gast
Jan
september 7, 2020 10:55

Als ze inderdaad nog maar 42.000 leden hebben nu, dan is het einde verhaal. Ze roepen al maanden in elk filmpje dat ze 40.000 leden hebben. In die tijd is het aantal dus maar met 2000 gegroeid. Ook is er al een hoogst dubieuze actie geweest waarmee je geld kon verdienen door anderen lid te maken.

Gast
Umfufu
september 7, 2020 10:49

Ze gingen er naar eigen zeggen in om aan zelf-verrijking te doen op kosten van de belastingbetaler, en om een ander geluid te later horen en zien in Hilversum.

Aan een van die twee beloftes hebben ze zich gehouden.

Gast
kritisch avro-lid
september 7, 2020 10:49

Powned is een geld machine voor Dominique. Voor de rest levert Powned alleen maar goedkope pulp televisie waar een youtuber nog zijn neus op voor zou halen. Ze proberen niet eens de schijn hoog te houden dat ze hun best doen. Hoe kan je een miljoen volgers hebben en er echt geen hond naar de zender kijkt. Ga terug naar Geenstijl en ga echt werken voor je geld.

Gast
dylan
september 7, 2020 10:47

Ga maar lekker kapot.

Gast
Mono
september 7, 2020 10:42

Dit is toch wel een van de grootste mediaflops van de afgelopen tien jaar geworden. Het bestaat vrijwel enkel uit onderbetaalde krachten die een beetje lopen te voxpoppen. Kan makkelijk via de marktwerking en rechtvaardigt zeker niet het enorme salaris van Weesie; iets wat juist hij altijd bij omroepbazen wilde aanpakken. Ze zijn hetgeen geworden waar tegen ze wilden strijden.

Gast
Gerda
september 7, 2020 10:39

Powned links????
Gek..

Gast
Blinde Herdershond
september 7, 2020 10:36

Lol Powned, de grootste desillusie van het afgelopen decennium.

Gast
Youp
september 7, 2020 10:33

Powned is net zo links net zo kleurloos en net zo mainsteam geworden als de rest van die waardeloze staatsomroep.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen