Eva Jinek is erg moe: ‘Nog maar 25 procent energie’

Het beloven twee vermoeiende maanden te worden voor Eva Jinek. Vanavond begint het zomerseizoen van haar late talkshow op NPO 1, terwijl ze al zo’n vijf à zes maanden zwanger is. En die zwangerschap heeft veel effect op haar energieniveau. Sterker nog: ze heeft nog maar zo’n 25 procent energie over, zegt ze op NPO Radio 2. “Ik kan normaal altijd op mezelf rekenen dat ik zo veel energie heb waardoor ik zo veel dingen op een dag kan doen. Daar kan ik nu ongeveer een kwart van.”

Toch is het het allemaal waard, aldus Jinek. “Ik kan mijn baby nu voelen schoppen en dat is echt een van de meest bijzondere dingen die ik heb meegemaakt.

Over haar zwangerschap heeft Jinek weinig te klagen. “Als je hoort wat sommige vrouwen meemaken, dan denk ik dat ik een heel makkelijke zwangerschap heb. Ik voel me best wel sterk, ik heb ook kunnen werken de eerste maanden. Toen had ik late night en was ik ook zwanger.”

Ze is ook nog nooit misselijk geweest. “Dus alles wat ik in de Albert Heijn zie wat ik lekker vind eet ik op.”

Jinek heeft een rustige lente achter de rug. “Normaal gesproken vertrok ik heel snel naar het buitenland om series over Amerika te maken. Dat is nu niet geweest. Ik was voor het eerst niet fulltime aan het werk. Ik ging boeken lezen en schilderen.”

De presentatrice heeft het dus rustig aan gedaan. “Tegelijkertijd is het natuurlijk ook niet niks om een kindje te maken. Ik ben ook veel meer moe geweest dan ik normaal gesproken ben.

Foto: KRO-NCRV, Pim van Boesschoten

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen