Homohaters vallen weduwnaar Jos Brink lastig in West

Geplaatst op Wed 04 Apr 2018 om 9:00

Acteur Frank Sanders (71), weduwnaar van tv-legende en homo-icoon Jos Brink, is lastiggevallen door homohaters in Amsterdam-West, een stadswijk waar veel multiculturele groepen wonen die de westerse waarden niet onderschrijven. Dat vertelt hij vandaag in een groot interview met pagina Privé. Brink en Sanders waren in de jaren zeventig hét homopaar die voor vele homo’s in het land een voorbeeld waren. Pas nu krijgt Sanders voor het eerst te maken met verbaal anti-homogeweld.

Mede door immigratie staat het homovriendelijke klimaat van Amsterdam behoorlijk onder druk en daar krijgt nu ook Sanders mee te maken. “Nu, op mijn eenenzeventigste nota bene, heb ik ook voor het eerst van mijn leven met homohaters te maken gekregen. Ik wist niet wat me overkwam.

Sanders liep met een vriend door Amsterdam-West en omdat hij slecht ter been is, gaf hij hem een arm ter ondersteuning. “En ineens brak het los. Daar stond zo’n groepje dat keihard, een aantal keren, ’vuile homo’s, vieze flikkers’ begon te roepen.

Pas aangekomen in de auto werd Sanders woest. “Wie zijn dat soort jongens, om mij zo’n onveilig gevoel te geven? Ik startte de motor en was in staat geweest om ze op hun scootertjes omver te rijden. Ik schrok van mezelf, zo’n ervaring haalt het slechtste in me naar boven!

Het Telegraaf-interview met Frank Sanders kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO De Kist
49 Reacties op “Homohaters vallen weduwnaar Jos Brink lastig in West”


 1. Huib

  Verschrikkelijk. En als je wat zegt noemen ze je islamofoob. Homo’s, vrouwen, joden en ongelovigen zullen het steeds moeilijker krijgen.

 2. Richard groenenheuvel

  Meteen de gaskamer in dit soort tuig, gaat toch nooit meer goedkomen met dat volk uit west

 3. Hanke

  Klotekoters. Maar doen ze bij MC nu — zonder dat het in het originele artikel stond — alsof ze weten wie de daders waren?

 4. Stefan67

  Veel suggesties en insinuaties in dit artikel. Typisch M C.

 5. Pim Fortuyn

  Artikel 1 afschaffen. Probleem opgelost.

 6. Sme

  Foei Roderick en Floris Jan!

 7. jan

  Wie gaat er nou in Amtserdam wonen tussen dat gajes
  je leeft ook 20 jaar korter in die vieze smerige ongezonde stad ,

  Ik zit er gewoon lekker bij met mn poen in het landelijke groen

 8. scott_0

  Deugende Stefan67, de wegkijker in optima forma.

 9. Frans

  Met dank aan Links

 10. jan

  Ben geen racist maar de verhoudingen zijn ook zoek 80% medelanders en nog maar 20% echte Nederlanders als dat zo doorgaat, Vindt je het gek dat de burger kwaad is op de regering , die het allemaal mogelijk maakt !

 11. Vincent

  Linksom-rechtsom. Bontkraagjes op scooter en moeder achter de sluier thuis opgesloten. Vader de waterpijp onder de plaksnor in de koffieschop.

 12. Vincent

  Marokkanen, Poolse mensen en Russen zijn de meest geneigd homo’s te haten. Dat zit in hun DNA en opvoeding. Echter ik ben geen racist.

 13. Johan

  @Frans…ach gossie, heeft links het weer gedaan? Klets toch geen onzin man met dat achterlijke rechtse onderbuikgezwam

 14. R'dam

  Opvallend dat de ik-ben-geen-racist-types altijd de grootste racisten zijn.

 15. Lodewijk

  Ja en vooral op je gutmenschpartijtje blijven stemmen.

 16. Daan

  Echt triest dit.
  En @FRANS: het is op social media standaard de schuld van links terwijl ik zelf als homo altijd door extreme poppetjes homofobe opmerkingen naar mijn hoofd krijg.
  maar we moeten zondebokken hebben, dus is het of links of islam. wel zo makkelijk

 17. J

  Zijn het toevallig dezelfde homohaters die massaal reageerden op het MC-artikel van eergisteren om 13.49 u over Paul de Leeuw en Marc Marie Huibregts?

 18. Tom

  @Frans
  Of nationalisten niet homofoob zijn!

 19. Mike

  Was ie maar met zijn wagen over die scootermongolen heengereden.

 20. David

  @Frans Wed 04 Apr 2018 om 9:24

  Marokkanen (en oost-Europeanen) zijn vaak om religieuze/ethische redenen homofoob terwijl rechts om BIOLOGISCHE/Darwinistische gronden tegen homoseksualiteit is. Dat laatste is misschien veel erger.

 21. Cees

  Welnee David, rechts is helemaal niet tegen homoseksualiteit. Laat je niets aanpraten. Een lid van fvd had gezegd dat homo’s intelligenter zijn dan hetero’s en dat is door links breed uitgemeten. De vrijheden van homo’s staan onder druk door een middeleeuws geloof. Links ontkent elk probleem en kan uitsluitend racisme en islamfobie roepen.

 22. DVDA

  @Cees

  Ja, neem het nog ff op voor die achterlijke breedbekkikker.

 23. Mike

  Ik stoor me er tegenwoordig vooral aan dat veel media niet langer de afkomst van zulke gasten benoemen. Alsof we het dan niet doorhebben. Daarmee schoffel je ook een groot probleem onder het tapijt. Maar goed, dat doen we in dit land al jaren. Elke vorm van weerstand of kritiek wordt afgedaan als ‘racisme’.

 24. anonymous

  Had het maar gedaan, die jongens omver gereden.

 25. Simon

  Thierry Baudet is echt geen homovriend, Cees.

 26. Papegaaitje leef je nog

  Lieve help David wat kraam jij een onzin uit.

 27. Kevin

  Wat een schijnheilig gedoe zeg. Iedereen kent wel homofobe binnen zijn familie. Alleen Marokkaanse tienerjochies uiten dit telkens op een vreselijke manier.

 28. Senip

  @Kevin

  Fijne familie heb jij.

 29. Sme

  Linkse mensen zetten hun kinderen op roomblanke scholen. Wie is de racist.

 30. Bart

  @Johan Tuurlijk heeft links het gedaan.

 31. Robert

  Klink stoer wat deze 71 jarige man zegt, maar die gassies hadden hem volledig in elkaar geslagen als hij wat had geprobeerd.

 32. Hooftstraat

  Wie zijn dat soort jongens, om mij zo’n onveilig gevoel te geven? Mooi gezegd Frank, Ik ben normaal gaan vinden, dat ik uitgescholden word hier op straat, dat er stenen of vuil naar me toe word gegooide als ik langsloop, ik zeg nooit wat terug omdat ik heel bang ben een mes door mijn wang te krijgen en voor de rest van mijn leven beschadigde te blijven… Zolang de heren, Johan Derksen, René van der Gijp, Wilfred Genee en vele anderen op landelijk TV homo’s blijven beledigen, uitschelden, kleineren ben ik bang dat niet snel zal veranderen.

 33. Hefty

  @Robert
  Is lezen moeilijk voor je?

 34. joop

  Het is gewoon schorum van het ergste soort denkbaar. Als men op zoek is naar vieze ratten, daar zijn ze, in Amsterdam West.

 35. joop

  David is niet goed bij zijn hoofd lijkt mij. Of teveel gezopen, gesnoven. Ik zou andere lijm proberen om je neus in te steken.

 36. Rick'72

  @David. Met rechts bedoel je nationalisten. Dan klopt je verhaal. Nationalisten zijn inderdaad geïnspireerd door Darwin inzake ras en geaardheid.

 37. SOLANGE

  Wij van Wc eend …..

 38. Wouter

  @Kevin
  Ja, herkenbaar!

 39. Senip

  @Wouter

  Fijne familie heb jij.

 40. Momo

  Ik zie dat de leden van Joop weer flink aan het trollen zijn hier op MC.

 41. Momo

  Ik heb ook familieleden doe homo’s haten, ik ben zelf zo’n familielid. Ha! Onnatuurlijk gedoe, hou het bij een vrouw!

 42. Paty Brard

  Waarom is het onnatuurlijk Momo ?

 43. 123

  @ Huib om 9:03

  “Verschrikkelijk. En als je wat zegt noemen ze je islamofoob. Homo’s, vrouwen, joden en ongelovigen zullen het steeds moeilijker krijgen.”

  — Met alle respect, maar je zou met jouw reactie net zo goed orthodox-christelijk en/of (extreem) rechts Nederland kunnen bedoelen. M.b.t. homoseksualiteit: voor homo’s ligt het gevaar allang niet meer bij ‘de moslims’ – streng religieuze christenen en mensen met (extreem) rechtse gedachten zijn tegenwoordig vaak erger.

  Maar uiteindelijk weet iedereen met een soort van homohaat niet te beantwoorden waarom ze zo dreigend lopen te doen. Antwoorden: “de bijbel/ koran zegt dat het zondig is”, of “Naja, ik heb eigenlijk niks tegen homo’s, zolang ze maar niet iets bij mij proberen”.

  Dat gaat toch helemaal nergens meer over? 😞

 44. Reaguurder2.0

  Snap niet dat dit nieuws is. Bepaald tuig loopt toch al zo’n 30 jaar in Nederland los, en signalen van 30 jaar geleden zijn niet opgepakt. Trouwens, de huidige signalen worden ook compleet genegeerd; de grenzen blijven open en moskee na moskee wordt gebouwd.

 45. gtstfites

  Misschien moeten ze standaard les gaan geven over LHBT op school in groep 8 en brugklas.

 46. aammehoela

  Wat een gezeur over christenen, links en rechts. Onzin. In alle kringen kom je het tegen, extreem of in mindere mate. Het mes snijdt trouwens aan 2 kanten. De homo-gemeenschap moet wel beseffen dat het feit dat een groep die meent dat ze iedere week een andere vent moeten nemen weerstand oproept. Ze krijgen medicijnen om ziektes te voorkomen. En al dat Gordon-achtige gedrag roept weerstand op. Daar lijdt dus ook die andere groep, die enkel met 1 man een huis delen, van. Maar ja, al die afspraakjes in bossen, langs snelwegen en het feit, het is gewoon de waarheid, dat een klein gedeelte het ook graag met jonge jochies wil doen helpt ook niet echt mee. Wat dat betreft zouden deze groepen moeten beseffen dat Jos en Frank wel gewaardeerd werden door de meesten en bv. een Gordon helemaal niet.

 47. Momo

  @Paty Brard

  Je neemt die tweede Momo toch niet serieus? Duidelijk een achterlijke trol.

 48. Hans

  Ik ben geen homohater. Maar het idee dat
  je de piemel in een poepgat steekt……..
  Gatverdamme gatverdamme

 49. BRAAK

  LOL

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.