RTL 5 zet John en Nicolette op Online Misbruik

RTL 5 zet John van den Heuvel en Nicolette Kluijver op het programma Online Misbruik, dat in juni aangekondigd werd in de nasleep van de uitgelekte seksfilmpjes van Laura Ponticorvo en Patricia Paay. Dat heeft de tv-zender laten weten. Online Misbruik speelt in op het groeiende maatschappelijke probleem van het ongewild verspreiden van naaktfoto’s of -video’s. “Eén vijfde van de jongeren heeft wel eens een naaktfoto van zichzelf gemaakt“, aldus de jongerenzender.

Deze naaktfoto’s komen vaak ongewild terecht in bijvoorbeeld groeps-apps of op wraakpornosites en nepprofielen, wat de levens van de slachtoffers kapot kan maken. John en Nicolette komen nu in actie om de slachtoffers te helpen en de daders te traceren.

RTL 5 vindt het belangrijk dat het duo hier achteraan gaat. “De gevolgen voor de slachtoffers zijn namelijk vaak desastreus, terwijl de daders maar zelden worden aangesproken of vervolgd voor hun daden.”

Elke aflevering staan John en Nicolette iemand bij die dagelijks de ingrijpende gevolgen ondervindt van deze extreme vorm van cyberpesten. Nadat Nicolette het verhaal van het slachtoffer heeft opgetekend, gaan John en zijn team aan de slag om de dader in kaart te brengen en op te sporen.

John en zijn team worden daarin bijgestaan door een team van digitaal onderzoekers en observanten. “Uiteindelijk is het doel de dader te confronteren met deze praktijken.”

Het programma begint in het voorjaar van 2018. Kandidaten kunnen zich nog steeds aanmelden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen