NPO, RTL en SBS slaan handen ineen voor Sint-Maarten

Geplaatst op Mon 11 Sep 2017 om 17:36

NPO, RTL en SBS slaan de handen ineen voor de tv-actie Nederland helpt Sint-Maarten. Op vrijdag vindt een Nationale Actiedag plaats vanuit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Dat hebben de gezamenlijke partijen laten weten. Zowel NPO, RTL als SBS gaan mensen in hun programma’s oproepen om geld te doneren voor de slachtoffers van orkaan Irma. Op vrijdag zenden NPO 1 en NPO Radio 2 de hele dag actie-updates uit en ‘s avonds is er een speciale tv-uitzending op 1.

Art Rooijakkers zal in deze liveshow, van 21.20 tot 22.10 uur, live verslag doen vanuit het instituut, met schakelingen naar inzamelingsacties in heel het land en naar Sint-Maarten. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen op Giro 5125 van het Rode Kruis.

Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur van de NPO: “Onze medebewoners op Sint-Maarten verdienen alle mogelijke steun en aandacht. Daarom steunen wij de actie. Via al onze kanalen informeren we Nederlanders over de situatie op Sint-Maarten en de andere eilanden, en over de initiatieven om te helpen.

Gijs de Vries, directeur van het Rode Kruis: “Orkaan Irma heeft Sint Maarten bijna helemaal verwoest. Huizen staan niet meer overeind, voedsel en water is nauwelijks verkrijgbaar. De wanhoop is te lezen op de gezichten van de mensen. Hoe meer mensen helpen, hoe beter. Met het ingezamelde geld kopen we voedsel en onderdak voor de mensen die dat nu zo hard nodig hebben.

Heel Nederland wordt opgeroepen om deze week in actie te komen voor Sint-Maarten. Acties kunnen worden aangemeld via www.nederlandhelptsintmaarten.nl.

Foto: Wikimedia, L74123, Public domain
44 Reacties op “NPO, RTL en SBS slaan handen ineen voor Sint-Maarten”


 1. Ron

  Dat is rijkelijk laat moet ik zeggen. Het is nu urgent, vrijdag al een stuk minder. En waarom niet zoals jaren geleden het Radio 555 concept uit de kast trekken. Bijna alle radiostations die een gezamenlijke uitzending maken. Ik bedoel alle Talpa Radio zenders heb je al 1 klap, komt daarbij de NPO. Sla de handen in 1 i.p.v. alleen Radio 2. Dat zorgt gelijk voor mooie radio en het is ook nog eens relevant en haalt veel geld op. Was destijds een geslaagde actie, en noem het dan Radio 5125.

 2. varkens

  kots

 3. Eerlijk

  Die Rooijakkers toch!
  Sorry maar dit zijn vreselijke programma’s.

  Wij kijken natuurlijk Voetbal Inside. Ook daar zal, net als voorgaande uitzendingen het goede doel niet vergeten worden!

 4. Mark

  RTL 4 en SBS 6 zijn slim, die zenden om 21:20 niet uit, omdat iedereen toch al naar NPO 1 kijkt. Hoewel… Ik denk dat dit stukken minder kijkers gaat trekken dan 1 Tegen 100. Dat vervalt zeker??? Zal de Postcode Loterij blij mee zijn. Zal toch uitgezonden moeten worden, zit straatprijs in enzo. Gaat dan zeker naar zaterdag??? Of naar vrijdag 22:10 uur??? Als ze slim zijn.

 5. Leo

  Geef de slachtoffers allemaal een nieuwe tv en koelkast! O nee, die hebben ze geplunderd uit de lokale elektronica zaak.

 6. anoniem

  Hoe kan het toch dat in ons koninkrijk er zulke armoede bestaat en een wat dubieus bestuur?

 7. 123

  Allereerst: ik hoop dat door deze tv- en radio-actie veel geld zal worden opgehaald om de mensen zo snel als mogelijk weer een dak boven het hoofd te bieden, en de noodzakelijke hulp die men nodig heeft te kunnen bieden.

  Tegelijkertijd: De verhouding tussen Sint Maarten en Nederland zijn sinds 2000 hoe dan ook zeer verslechterd. Uiteindelijk wilde Sint Maarten zélf in 2010 dolgraag zelfstandig worden, zijn en blijven. En zolang de dollars binnenkwamen van de toeristen, hoorde je niemand op het eiland: men had het beste van beide werelden. (De dollars van toeristen, en de bescherming van Nederland)

  Misschien is het handig om te kijken hoe dit in de toekomst geregeld moet zijn? Nederland verantwoordelijk = Nederlandse inspraak (dus geen corruptie, vriendjespolitiek, maffia, witwassen). Of eigen broek ophouden in een andere constructie (misschien dat de Antillen alsnog een zelfstandig land kunnen gaan vormen).

 8. David

  Bedoelingen zijn goed. Maar op deze manier worden ze nooit zelfstandig op dat eiland. De mensen in Florida ruimen ook hun eigen rotzooi op, zoals het hoort. Beetje klaar met dat zieligheidsdenken…

 9. Eindregie

  Het Franse deel maakt gewoon deel uit van Frankrijk. Misschien het Nederlandse deel aan Frankrijk verkopen voor 1 euro ? 40.000 inwoners en denken dat je daarmee een eigen land kan zijn, op een eilandje net zo groot als Texel.

 10. weg met ons

  Het geld wat men nu verplicht in gelukzoekers hier stopt, die miljarden die we allen ‘graag’ ophoesten en waar heel Nederland voor krom ligt en voor wordt uitgekleed, voor de nieuwe medemens die in hun gratis huizen met gratis van alles goed doorvoed, strak gekleed met piekfijne kapsels op straat wat onwerkzaam rond paraderen en de dagen vullen met kleppen in de gratis peperdure telefoons richting thuisfront over hoe geweldig gratis hier alles voor ze is, dat verdient alleen alle aandacht.

  De slappe Nederlander, de achterlijke vette kaaskop met z’n voedselbanken kan uiteindelijk toch gwn doodvallen, maar worden wel gevraagd hun laatste stuiver te geven? Hahahaha!!…Waar halen de schooiers het lef vandaan? Hoeveel hebben de schooiers zelf al gegeven of is het geld op nadat de schooiers, de BN’ers, hun huis hadden opgesteld voor de arme, arme gelukzoekers??…..Geld geven???… Ze mogen van mij allen dat wat ik ook mag van de BN’ers, de overheid en de politiek en dat is namelijk hartelijk doodvallen!!…

 11. Marly van der Velden Lover

  Dus geen Big music quiz op vrijdagavond ? welke programma’s vallen uit dan? is dit al bekend

 12. Sander

  Ik denk dat de overheid ons niet nodig heeft om Sint Maarten financieel te helpen.

 13. Anouk Smullers

  Please please please please please please niet met die Judas van een Humberto Tan..

 14. Lambert

  @Sander: mee eens! Maar ze hebben ons toch ook nodig voor de bestrijding van kanker, hart- en vaatziekten, reuma, maag-, lever en darmklachten, spierziekten. Waarom komen anders al die collectanten langs de deur?

 15. Ron-H

  Het geld dat naar eritreeërs (of eventueel naar sint maarten) gaat doorsluizen naar onze oudjes.

 16. B

  Zullen we de semi-BN’ers in een belteam deze keer achterwege laten? Is voor veel mensen juist de reden om niets te geven.

 17. Bart

  @B Eens!

 18. Lies

  @123 en Sander: Yep, laten we er ajb niet intrappen. Godsgeklaagd, dit deel van ons ons koninkrijk moet geholpen worden. Daar betalen we belasting voor.

 19. Humus

  Ben benieuwd hoeveel geld er daadwerkelijk voor de wederopbouw wordt besteed en hoeveel geld er aan de strijkstok blijft hangen/in de zakken van het Rode kruis verdwijnt (zoals in het verleden met Haïti is gebeurd).

 20. Lies

  @weg met ons: met wie heb je nou een probleem? Met jezelf? De BNers? Gelukzoekers? Of de politiek?

 21. weg met ons

  @Lies.

  Het probleem is de kaaskop nog niet duidelijk? Kijk, dat is wat er mis is met dit land, zo arm als kerkratten of tot aan de nek in de schulden en letterlijk worden uitgekleed om vreemden verplicht van dienst te zijn en dan nog niet begrijpen wat het probleem is???….

 22. BijlmerStyle

  Alsof die racistische tatta’s de behoefte hebben om te doneren aan rijksgenoten.

 23. pepe

  4 doden op Sint Maarten 4.000.000 door orkanen (tyfoon geheten daar) in Bangladesh Sri Lanka en India en je hoort er niemand over

 24. 砂漠のキツネ

  Ik hoor jou erover.

 25. Ottelien bakfiets

  Geweldig toch, vandaag met vrinden en members of D66 een heerlijk sit-in gedaan met hapjes en drankjes om de inwoners van Sint Maarten een hart onder een riem te steken. Was heel gezellig als vanouds, helaas moest ik Roderikje en Florisje naar piano-les brengen anders waren we gewoon doorgegaan, geweldig gewoon luitjes op deze site.

 26. W.L valk belastingdienst rotterdam

  De koning dr naar toe goed hoor, haal ik daarvoor al die centjes binnen?

 27. STAN

  @Ron: vrijdag een stuk minder urgent? Man, dat eiland heeft nog jaren hulp nodig. Het ergste moet nog komen. Vrijdag is de media-hype over bedoel je? Come on.

 28. Connie Kreukboven

  Zolang de directeur van het Rode Kruis 135.000 per jaar verdient maak ik geen cent over.

 29. Popie Jopie

  Ook ik geef 0 euro.

 30. 砂漠のキツネ

  Mensen geven tegenwoordig niks om anderen en zijn egoistischer dan ooit.

 31. René

  Alleenmaar staatspropaganda!
  op kosten van de inheemse bevolking van dit land.

 32. Joost

  砂漠のキツネ
  Weinig zelfkennis blijkbaar? Over egoïstisch gesproken. Dat ben je zelf ook als je hier even rond zoekt naar berichtjes waarin jij over oudere mensen praat.

 33. NL moet ultrarechts worden...

  ik doneer 0.00 euro aan die gasten.

 34. west

  @ NL ja u bent wel erg voor u zelf. een mens in nood laat u vallen!
  ik geef 10.000 euro aan giften op jaarbasis , erg medevend bent u niet

 35. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 36. Gerdien

  Fijn toch, hoe op zulke momenten het beste in de mensen naar boven komt;-((.

 37. Gerdien

  Bovenstaande was uiteraard een reacties op sommige reacties hierboven. Niet op de actie. Die verdient alle steun.

 38. Huiskamer

  Goed nieuws:
  Al het geld wat nog (“op de plank ligt”+rente) voor Haiti en Tsunami wordt direct overgemaakt tbv Sint Maarten. Het lijkt te gaan om 60 miljoen.
  Daarmee kunnen de reiskosten betaald worden en kunnen mensen spullen geven in plaats van geld. Geweldig nieuws. Toch ?

 39. Hildegonde Aarswerker

  Ik doneer 14 breedbeeldtelevisies en 18 wilde dieren.

 40. Karel

  Ik bew voor zo’n actie voor de bewoners van Sint Maarten.
  Helpen die mensen, met welke actie dan ook !!

  Maar……………
  het geld, materiaal, voeding etc. moet héél erg scherp gecontroleerd worden.
  Het landje is door en door corrupt.

  Ex minister Zalm vloog ooit boven het eiland naar Nederland en siste…”Rovers”!

  Dat weerhoud mij echt om geld te geven.

  Kijk eens naar het geld hetgeen Nederland destijds opbracht (111miljoen euro ! ) voor Haiti.

  Een vriend van mij die vandaar een kindje heeft geadopteerd, ouders dood , vertelde mij dat hij er onlangs nog geweest was.
  Veel mensen wonen er nog erbarmelijk, vaak onder platen en in tentjes.

  Er zijn daar troepen met individuele “hulpverleners”binnen gekomen die het zelf wel even zouden regelen. De leiding ontbrak en ik denk dat veel centjes in foute zakken terecht zijn gekomen.

  Dus hulp aan St. Maarten prima, maar stuur een paar rijks accountants mee !!!

 41. J

  Ik zou graag foto’s zien van voor en na de ramp. Dan kunnen we tenminste een indruk krijgen hoe het eerst was.

 42. J

  @Hildegonde Aarswerker, na een voetbalwedstrijd gebeurt hier in Nederland regelmatig hetzelfde zonder dat er een grote orkaan langs geweest. Als de dijken hier doorbreken zal de mens hetzelfde doen.

 43. Henk

  Het blijkt dat de meeste plunderaars buitenlanders zijn die daar illegaal wonen. Mensen uit Haiti, Dominicaanse Rep., etc. Deze mensen en ook de andere plunderaars, zullen via een snelrecht berecht worden.
  http://www.knipselkrant-curacao.com/hoyer2-om-plunderaars-worden-gestraft/

 44. Popie Jopie

  Ze wilden zo graag onafhankelijk zijn, dus redden ze nu hun eigen reet maar.
  Van mij 0 euro.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.