Arie Boomsma: ‘Gaat Net5 het wel redden?’

Arie Boomsma heeft zich afgevraagd of Net5 het überhaupt wel gaat redden als tv-zender. Dat vertelt de presentator, die vorig jaar overstapte van KRO-NCRV naar de SBS-zender, in De Telegraaf. Boomsma wist al bij zijn overstap dat hij een risico nam, net zoals hij risico neemt met zijn eigen sportscholen. “De onzekerheid van ondernemen bij de start vond ik op een mooie manier spannend. Dat gevoel van: ‘Ik neem risico’s en het gaat goed’. Dat gold ook voor mijn overstap naar Net5.

Die overstap was niet nodig. “Ik voelde me zo veilig bij de KRO dat ik dacht: hier kan ik tot mijn zeventigste door. Daar hoefde niets meer te worden opgebouwd. Net5 was niks en heeft het trouwens nog steeds moeilijk. Ik heb weleens gedacht: gaat de zender het redden?

Hij kan echter altijd nog terug naar de NPO. “KRO-NCRV zit op elk kanaal op de beste plekken en heeft het grootste bereik. Ik denk dat ik bij de EO meer word gemist. Daar wil je het evangelie vertalen naar de kijkers en tegelijkertijd de achterban vertegenwoordigen. Ze zitten daar altijd op spanning, dat was het leuke aan het werken daar.

De EO stuurde hem ooit de laan uit vanwege zijn medewerking aan l’HOMO. Toch hekelt hij de omroep niet. “Nee hoor. Ik draag de EO nog altijd een warm hart toe. Ze hebben daar trouwens in de eerste jaren bij de KRO best vaak gevraagd of ik wilde terugkomen.”

We hebben gekeken of ik samen met Tijs van den Brink een soort talkshow als Knevel en Van den Brink kon doen. Ook toen ik naar Net5 overstapte is er weer een lijntje gelegd. Ik heb niet het gevoel dat ik ergens vijanden heb gemaakt.”

Buiten Net5 om zien we Boomsma niet zo vaak op tv. “Ik treed tegenwoordig alleen naar buiten als er iets nieuws is: een programma, een boek of iets anders. Ik ga niet naar praatprogramma’s, tenzij het over mijn werk gaat en Wie is de Mol sla ik af. Allemaal om die zichtbaarheid te beperken. Het zou vervelend zijn als mensen zeggen: ‘daar heb je Arie weer’.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen