Eva Jinek maakt uitzending over kattenfilmpjes

De vrijdaguitzending van Jinek staat deze week in het teken van het kattenfilmpje, dat sinds de opkomst van social media een echt videogenre is geworden. Dat heeft KRO-NCRV vandaag laten weten. Gezien de grote populariteit ervan vindt de talkshow van Eva Jinek het niet raar een show over kattenfilmpjes te maken. “We klikken ze massaal aan en delen ze aan de lopende band, een poes in de hoofdrol maakt van iedere youtubeclip een gegarandeerde hit. Online. Maar hoe doen katten het op tv?

Het programma zal grotendeels in het teken van katten staan. Groot poezenfans Jort Kelder (deelt zijn leven met twee Britse kortharen) en Jan Versteegh (eigenaar van Rob) nemen hun harige huisgenoten mee en spreken voor het eerst over hun kattenliefde.

Sabine van der Helm is eigenaar van het grootste dieren-castingbureau in Nederland. En wetenschapper Maarten Reesink (Animal Studies en samenwonend met Ritsel en Lijger) verklaart onze genetische voorliefde voor de beestjes.

Uiteraard is er in de uitzending ook aandacht voor het laatste nieuws. Zo wordt er met oud-international Anouk Hoogendijk en voetbalkenner Johan Derksen over het WK Vrouwenvoetbal gepraat.

Het onlineplatform jinek.nl en de social media-kanalen (Facebook, Twitter en Instagram) worden voor één dag overgenomen door de katten van Eva Jinek. Alle artikelen en interviews gaan over katten.

Eva Jinek zelf is het trotse baasje van de twee Britse kortharen Prinses Cocobelle en Prinses Zeepje.

De Kattenspecial van Jinek is vrijdag om 22.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: Persbericht KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen