Na twaalf jaar neemt RTL 5 afscheid van Bones

Na twaalf jaar valt vanavond ook in Nederland het doek voor de misdaadserie Bones. RTL 5 zendt om 21.30 uur de laatste aflevering uit. Dat heeft de tv-zender laten weten. Op de televisiepagina van De Telegraaf wordt vandaag stilgestaan bij deze grote finale. De krant wijst erop dat de Washington Post bij de première van de serie nog schreef: ‘Wéér zo’n onnodige serie toegevoegd aan de overdaad aan televisiedrama’s over een forensisch rechercheteam’, maar dat de serie tóch slaagde.

Volgens de televisiekenners van de krant heeft het succes van Bones mede te maken met de romantiek tussen de twee hoofdpersonen. “Net als de sterke karakters van de overige collega’s van Bones.

Ook uniek aan de serie is het grote aandeel van de vrouw, vertelt hoofdrolspeelster Emily Deschanel. “Het laboratorium werd gerund door vrouwen. Als je goed oplet, zie je dat alle dames uit het team grotere kantoorruimtes hebben dan de mannen in de serie.”

Ik hoop dat dit meisjes zal aanmoedigen carrière te maken in de wetenschap, als dat hun interesse heeft. En hopelijk komen er nog veel meer series waarin vrouwen aan het roer staan.

De laatste Bones is om 21.30 uur te zien op RTL 5.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen