Airen laat achternaam niet weg om autochtoner te lijken

Foto: TROSAiren Mylène laat haar achternaam niet weg om autochtoner over te komen bij tv-kijkend Nederland. Dat zegt ze in een interview met de Volkskrant. De presentatrice van Shownieuws heet eigenlijk Airen Mylène Tjon-A-Tsien, een heel exotische naam, terwijl ze zich juist erg Nederlands voelt. Als de krant opmerkt dat Mylène veel minder buitenlands klinkt dan Tjon-A-Tsien, zegt het tv-talent: “Zo bewust heb ik er niet over nagedacht. Airen is al geen mainstreamnaam.

Het is vooral een praktische keuze om haar achternaam achterwege te laten, zegt ze. “Ik besloot het toen ik begon bij Shownieuws, op SBS 6. Daarvoor werd ik meestal alleen Airen genoemd. Mijn achternaam erbij was onhandig, te veel gedoe.

Het is bovendien een veel te ingewikkelde naam voor de SBS 6-kijker, aldus Mylene. “Op de televisie is mijn titelbalkje een paar seconden in beeld. Bij de naam Airen Tjon-A-Tsien zie je allemaal streepjes. Het is een lastige naam. Als mensen hem horen, maken ze er iets van als: Ching Chang Chong.”

Ik dacht: laten we het makkelijker maken. Mijn tweede naam is Mylène, zo voelt het nog steeds als iets van mezelf. Nu ben ik er zo aan gewend dat ik soms vergeet wat mijn achternaam ook weer was. Als ik die thuis op een envelop zie staan, is het van: o ja, zo heet ik.”

Het Volkskrant-interview met Airen Mylène kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen