RTL Nederland ontkent Humberto Tan-verbod

RTL Nederland ontkent dat het bedrijf aan zijn programmamakers een verbod heeft opgelegd om te berichten over de affaire tussen Dionne Stax en zenderster Humberto Tan. Dat is vandaag te lezen in De Telegraaf. De affaire tussen Stax en Tan is hét showbizznieuws van nu, maar RTL Boulevard zweeg het onderwerp vorige week de hele week dood, tot grote verbazing van andere media als het AD, De Telegraaf en Radio 538. Na de felle kritiek stipte Boulevard het nieuws maandag heel kort aan. 

Luuk Ikink kreeg het nieuws over Tan maandag bíjna niet over zijn lippen in Boulevard, meent De Telegraaf. Volgens de krant ‘mompelde’ Ikink het nieuws in een tussenzin. “En snel door naar het volgende item.

Op diezelfde avond werd de naam van Tan keer op keer genoemd in Voetbal Inside om daar vervolgens de grap aan toe te voegen dat daar ‘natuurlijk’ niet over gesproken mocht worden.

De Telegraaf vindt het een verdachte situatie. “Terwijl de geruchten over de romance overal de tongen los maken, wordt de affaire in alle RTL-programma’s nagenoeg doodgezwegen. Is er sprake van een van hogerhand opgelegd spreekverbod?

Volgens RTL Nederland mogen zijn programmamakers echter onafhankelijk hun werk doen. “De keuze om met een onderwerp wel of niet iets te doen ligt bij de redacties van de verschillende programma’s. Zoals RTL Boulevard er maandag ook voor gekozen heeft om er wel aandacht aan te besteden”, zegt een woordvoerder

De hoofdredactie van RTL Boulevard laat weten dat het zijn ‘eigen keuzes’ maakt. En Wilfred Genee van Voetbal Inside zegt: “Het was een ’running gag’, zoals die wel vaker bij ons spontaan ontstaan. Maak het niet groter dan het is.

Het Telegraaf-artikel ‘Rumoer om affaire Tan: Heel Nederland heeft het erover, maar bij RTL is het wat stil’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
‘Humberto Tan zet álles op het spel voor Dionne Stax’ (vorige week woensdag)
Humberto Tan: ‘Ik ga er nooit wat over zeggen’ (donderdag)
Shownieuws tegen Humberto: ‘Kom met verklaring!’ (donderdag)
Buren Humberto Tan vertellen alles aan Privé (donderdag)
Dionne Stax domineert Humberto Tan (vrijdag)
Dionne Stax wil geen man die zichzelf geweldig vindt (vrijdag)
‘Dionne Stax kan meer schade oplopen dan Humberto’ (vrijdag)
Tv-recensente AD vindt Dionne Stax gewetenloos (vrijdag)
AD: ‘RTL waarschuwde Tan op te passen met Stax’ (zaterdag)
Telegraaf: ‘Tan op Rembrandtplein is kat op het spek’ (zaterdag)
RTL Boulevard negeert Tan-Stax: ‘Zielig pr-apparaat’ (zaterdag)
Dionne Stax zwijgt over Humberto in Achtuurjournaal (zondag)
Ook Edwin Evers vindt: ‘RTL Boulevard niet objectief’ (maandag)
Affaire Dionne en Humberto alsnog in RTL Boulevard (maandag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen