Late talkshow NPO 1 voortaan ook tijdens feestdagen

Geplaatst op wo 05 apr 2017 om 9:15

De late-night-talkshow van NPO 1 is dit jaar voor het eerst ook op zender tijdens de feestdagen. Dat is een van de redenen waarom de tv-zender stopt met 5 Jaar Later. Dat meldt tv-directeur Frans Klein van de NPO. 5 Jaar Later verhuist naar RTL 4 nu NPO 1 ermee stopt. “Na zoveel seizoenen is het nu tijd voor iets nieuws. Bovendien is de keuze gemaakt om Pauw en Jinek het hele jaar door late night op NPO 1 uit te zenden. Ook in de feestdagenperiode, waarin 5 Jaar Later op die plek te zien was.”

5 Jaar Later was rondom kerst en oud en nieuw te zien. Op die dagen kan men vanaf dit jaar dus gewoon een actuele talkshow verwachten op de late avond.

De zendtijd op de late avond van NPO 1 is sinds dit jaar evenredig verdeeld tussen de talkshows van Jeroen Pauw en Eva Jinek. Hun programma’s Pauw en Jinek zullen elkaar om de drie maanden afwisselen.

De talkshow van Pauw keerde afgelopen 20 maart terug voor een nieuw seizoen. Dat betekent dat Jinek vooral tijdens nieuwsluwe periodes te zien zal zijn. Als wordt vastgehouden aan drie maanden zou ze rond 20 juni weer terugkeren op de buis, en later in het jaar rond 20 december.

Bij RTL 4 zal 5 Jaar Later niet door Jeroen Pauw, maar door Beau van Erven Dorens worden gepresenteerd.

Foto: VARA
23 Reacties op “Late talkshow NPO 1 voortaan ook tijdens feestdagen”


 1. Enzo Voort

  De keuze is gemaakt om Pauw en Jinek het hele jaar door late night op NPO 1 uit te zenden, terwijl de kracht van Jinek nou juist dat ze het zonder Pauw zo goed deed. Een gemiste kans om Pauw te laten vertrekken.

 2. Allesweter

  In dit licht is de zomerstop van vorig jaar en de verdediging ervan door Klein volstrekt belachelijk .

 3. Anoniem

  In dit licht is het echt schandalig dat Meneer Klein de directeur is van de grootste zender van de NPO. De man begrijpt er helemaal niet van. Heeft niets met televisie maar geilt op het pluche waarop hij zit. NPO weg met die man!

 4. Bennie

  Tja, ik zou graag zeggen dat Frans Klein leert van zijn fouten, maar hij maakt meteen de volgende door ‘5 jaar later’ te dumpen.

 5. oke zo

  Rot toch op met die praatshow met de kerst, dan willen er gewoon gezelligheid en niet zo’n domme praatshow.

 6. X

  Ja met kerst staat de wereld stil….10.18

 7. Jan

  Misschien kan Jeroen Pauw rond Sinterklaas zijn baard laten staan en met Humberto Tan een talkshow presenteren? (GRAPJE!!!!)

 8. Anoniem

  Nou wat grappig. En nu terug in je mand.

 9. Tiess

  Jinek start begin juni weer, Pauw begin september, Jinek begin december, Pauw begin maart etc.

 10. Anoniem

  Wat is ze lelijk!

 11. Anoniem

  @X Nee maar dan wel men vaak even geen actuele talkshow. Deze man is nou een typisch voorbeeld van iemand die niet weet wat speelt in de samenleving. Totaal geen mensenkennis en daarom zeer ongeschikt om te werken op zo’n hoge positie bij de NPO of überhaupt bij een bedrijf. De man is er een van het kaliber dat op macht en hoge postities kikt. Een gladde prater die over de ruggen van anderen een weg naar de top maakt. Zo heeft elk bedrijf er wel een. In het geval van Frans Klein goed gelukt. Naar dat hij eerst de VARA naar de klote hielp en er een soort 2e rangs VPRO van maakte. Ver bij de arbeider vandaan. Het grondbeginsel van de omroep. Uiteindelijk vallen dit soort mensen altijd wel van hun voetstuk. Het is te hopen voor Nederland en de NPO dat dit niet te laat is.

 12. X

  Nou ik zit niet te wachten op alweer Home alone. En hoezo vindt men kerst gezellig, de meeste mensen vinden het niks.

 13. Stan

  Volgens mij is er niet gezegd dat de talkshow er ook op de kerstdagen ZELF is, maar in de feestdagen-perioden. De 3 weken eromheen dus, waarin ze voorheen nooit uitzonden.

 14. niet-in-mn hum-berto

  en hoe zit dat met de zomermaanden ? of is dan alles wat er speelt niet meer boeiend ?
  lekker paar maandjes vakantie vieren…

 15. Anoniem

  @19:27 De hele zomer lang is er Jinek om 22.20u op NPO1.

 16. Anoniem

  @X Home Alone is vreselijk inderdaad maar, dat heeft de NPO dan ook nog nooit uitgezonden.

 17. aammehoela

  Het zal toch aan de onderwerpen liggen of men zal kijken of niet. Anders gewoon Top 2000 luisteren, normale tv-programma’s zijn er niet of nauwelijks rond kerst en nieuw. Darts natuurlijk ook nog een alternatief.

 18. Suomynona

  @Anonymous 19:32

  Oh jawel hoor, in de jaren ’90 is Home Alone met de kerstdagen door de AVRO uitgezonden.

 19. X

  Alweer een NPO programma gejat dus 😂.
  Ik kijk trouwens alleen VI bij RTL. De rest is verschrikkelijk.
  Zembla had vanavond een mooie uitzending over Ter Apel en de asielopvang.

 20. Anoniem

  @Suomynona Dat was in een andere tijd!

 21. Anoniem

  @X Hoezo noem je dat gejat? Ze hebben 5 jaar later gewoon overgenomen. Dat is toch wel vaker bij bedrijven?

 22. X

  Pff was een grapje. Ik zeg toch niet dat 5 jaar later gejat is waar lees je dat?

 23. Anoniem

  @X Las het wat te snel denk ik.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.