Kwart miljoen kijkers voor derde Net5-show Arie

Kitchen Impossible, het derde programma van Arie Boomsma op Net5, is woensdagavond om half tien van start gegaan met ruim een kwart miljoen kijkers. Daarmee was de tv-zender de nummer acht in dat tijdslot; alleen RTL 5 en RTL 8 trokken minder bekijks. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Direct na het door 352.000 kijkers (5 procent) bekeken House Rules van Daphne Bunskoek, kwam Kitchen Impossible uit op 267.000 kijkers (5 procent).

Net5 laat weten tevreden te zijn met de kijkcijfers van Arie Boomsma. In de commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar werd 7,8 procent marktaandeel behaald, terwijl het Net5-gemiddelde in die doelgroep 5,2 procent is.

Boomsma’s eerste Net5-programma The Island begon in januari met 522.000 kijkers (8 procent). Daarmee was het de beste Net5-introductie sinds 2009. Twee maanden later was bij de finale al meer dan de helft afgehaakt.

Zijn tweede programma was OverWinnaars, een maatschappelijk betrokken programma. Dat programma begon in mei met 75.000 kijkers (1,5 procent) en was dan ook een regelrechte flop. De laatste aflevering trok zevenduizend kijkers meer.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen