VVD wil regionieuws na Achtuurjournaal op NPO 1

De VVD wil dat NPO 1 elke dag direct na het Achtuurjournaal tien minuten lang ruimte geeft aan de regionale omroepen. De primetimeprogrammering zou daardoor met tien minuten opschuiven. Dat heeft mediawoordvoerder Ton Elias van de VVD vandaan gezegd in het debat over de mediabegroting van 2017. Elias vindt dat regionieuws niet genoeg ruimte krijgt op NPO 1. “Veel mensen zijn geïnteresseerd in regionaal nieuws, maar de toegankelijkheid kan omhoog”, zo laat hij weten.

Hij wil daar verandering in brengen. “Om hier aan tegemoet te komen stel ik voor om op werkdagen na het achtuurjournaal, een van de best bekeken dagelijkse programma’s, een regiojournaal van een minuut of tien uit te zenden.”

Het is volgens Elias gemakkelijk te realiseren. “De techniek is er. Automatisch krijg je die tien minuten je eigen regionale omroep op NPO 1. In Maastricht begint om tien voor half negen L1 en in Leeuwarden Omroep Friesland.

Elias stelt dat het een bewezen succes is. “De BBC doet dit al jaren, en met veel succes. Het kan op 1 januari 2018 ingaan.

Staatssecretaris Sander Dekker (Media), ook van de VVD, is terughoudend. De regiovensters zijn niet zomaar te regelen en kosten bovendien geld, heeft hij laten weten.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen