Opnieuw PVV-stemmers in talkshow Jeroen Pauw

Jeroen Pauw kreeg eerder deze maand flink wat kritiek te verduren toen hij D66-leider Alexander Pechtold in zijn talkshow Pauw in gesprek liet gaan met bezorgde burgers met sympathie voor de PVV. Ze werden behandeld als exotische dieren, luidde de kritiek. Het ging er zelfs vandaag nog over tijdens het Tweede Kamerdebat over de mediabegroting van 2017. Dit keer pakt Pauw het íets anders aan. Hij laat de PVV-stemmers namelijk aan tafel zitten met twee heren die hen wél begrijpen.

Het item in Pauw is geïnitieerd door journalist Wierd Duk van het AD. Hij wilde graag in contact komen met PVV-stemmers en deed een oproep. Hij ontving 53 brieven, veelal anoniem.

Twee brievenschrijvers vertellen vanavond waarom ze kiezen voor de partij van Geert Wilders: Bastiaan Sietsema en Edwin Heij. En dominee Henk-Jan Prosman vertelt waarom binnen de Christelijke gemeenschap de PVV aan stemmen wint.

Wederom zit er ook een Tweede Kamerlid aan tafel, namelijk Jacques Monach, die uit de PvdA is gestapt en nu een eigen partij begint. Zijn standpunten op het gebied van bijvoorbeeld immigratie zijn ook zeer streng.

NPO-baas Shula Rijxman riep de programmamakers van de publieke omroepen eerder deze maand op om ook het geluid van de bezorgde burger te laten horen. Dat is met twee dagelijkse VARA-talkshows op NPO 1 hard nodig.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen