The Bold nog maar één keer per dag op RTL 8

Foto: Leendert JansenRTL 8 stopt na twee jaar het met het dagelijks uitzenden van een dubbele aflevering van The Bold & The Beautiful. De bodem is in zicht. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. The Bold was tot afgelopen vrijdag elke werkdag om 18.00 uur én 18.30 uur te zien op RTL 8, maar wordt sinds gisteren alleen nog maar om 18.00 uur uitgezonden. “We zitten nu zo dicht op de afleveringen in Amerika, dat we nog maar één aflevering per werkdag kunnen uitzenden“, legt de televisiezender uit.

De Amerikaanse soapserie is sinds 2011 dagelijks te zien op RTL 8 en zet prima kijkcijfers neer. Zo keken er gisteren 224.000 mensen. Het bijbehorende marktaandeel – 6,2 procent – ligt maar liefst 130 procent bóven het laatste weekgemiddelde van de dameszender.

Tot 2006 was The Bold and the Beautiful een anker in de programmering van RTL 4. Daarom besloten ook SBS 6 en Talpa mee te bieden op de uitzendrechten. Uiteindelijk verhuisde de soap in 2006 naar SBS 6.

SBS 6 wist echter niet genoeg kijkers te boeien met The Bold om de dure aankoopkosten terug te verdienen. De soapkijkers werden woest op zender vanwege de vele verschuivingen van het tijdstip. Uiteindelijk werd de soap zelfs nog maar drie keer per week uitgezonden.

In 2011 kreeg RTL 8 de soap weer in handen. Voor ‘een prikkie’, zei de toenmalige zenderbaas Remko van Westerloo. “Ik ken de prijs en die ligt nu ongeveer op eentiende van de prijs die SBS betaalde in die bidding war van toen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen