NPO-baas Henk Hagoort verlaat Hilversum

Foto: NPOHenk Hagoort stopt per 1 september als de grote baas van de NPO. Hij wordt dan bestuursvoorzitter van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Dat heeft de NPO laten weten. Hagoort heeft 24 jaar in verschillende functies binnen de publieke omroep gewerkt waarvan de laatste acht jaar als bestuursvoorzitter van de NPO. “Zijn tweede en laatste termijn bij de NPO loopt over 1,5 jaar af dus we begrijpen dat hij deze mooie kans niet voorbij laat gaan“, zegt Bruno Bruins, voorzitter raad van toezicht.

Hagoort heeft in een turbulente periode van bezuinigingen en veranderend mediagedrag leiding gegeven aan de publieke omroep. Samen met zijn collega-bestuurder Shula Rijxman heeft hij ingrijpende veranderingen doorgevoerd waaronder de introductie van het merk ‘NPO’.

De raad van toezicht van de NPO vindt het jammer dat Henk Hagoort de publieke omroep verlaat. “Henk Hagoort heeft zich van redacteur tot bestuursvoorzitter al die jaren met passie ingezet voor een publieke omroep die kijkers en luisteraars verrijkt en de samenleving verbindt“, aldus Bruno Bruins. “Daar zijn wij hem enorm dankbaar voor.”

De raad van toezicht heeft besloten om Shula Rijxman per 1 september te benoemen als waarnemend voorzitter: “Shula Rijxman kent de NPO als geen ander en voor ons is continuïteit in een mediawereld die snel verandert van groot belang. Samen met Shula Rijxman zullen we invulling geven aan een nieuw samengestelde raad van bestuur.”

Shula Rijxman was de afgelopen vier jaar bestuurder van de NPO en pakt deze uitdaging graag op. “We zitten niet stil en gaan gewoon door om de NPO te laten doorgroeien als een modern mediabedrijf waarbij het Nederlandse publiek, de programmamakers in Hilversum en onze eigen mensen trots zijn op alle mooie programma’s die de Nederlandse Publieke Omroep dagelijks brengt.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen