SBS 6 niet blij met uitspraken Gerard Joling

SBS 6 is niet blij met de uitspraken die Gerard Joling twee weken geleden deed over het tv-programma Shownieuws. Dat heeft de zanger zelf gezegd op 100% NL. Joling riep twee weken geleden dat het OM eigenlijk helemaal niet van plan was om hem te vervolgen voor het ongeval dat hij vorig jaar veroorzaakte, maar zich bijna gedwongen voelde een voorbeeld te stellen omdat Shownieuws er veelvuldig naar vroeg. Hij besloot de rubriek te boycotten. “Ze waren er niet zo blij mee“, zegt Joling nu.

SBS 6 heeft contact opgenomen met Jolings management. “Er is door de directie gebeld naar het kantoor. Niet naar mijzelf. Maar ze waren niet zo blij met die uitspraak.

De zanger verzacht zijn uitspraken nu. “Ik denk dat het een beetje verkeerd geïnterpreteerd is. Het kwam niet door Shownieuws, maar door iemand van de redactie die daar werkte. Die bleef de officier van justitie bellen.”

Het meningsverschil leidt niet tot een breuk met SBS 6. “Ben je gek? Dat zou te gek voor woorden zijn. Absoluut niet. Alles loopt lekker op rolletjes. Af en toe moet je eens je mond open trekken als het te ver gaat.”

Joling vindt dat men wel tegen een stootje moet kunnen. Recentelijk kreeg de zanger veel mensen over zich heen vanwege een tweet over Prince. “Ik snap dat helemaal niet. Het is ontzettend links wat er op reageert met Youp van ’t Hek, NRC, NRC.next en dat GroenLinks-mokkel van vroeger: Femke Halsema.”

Heel leuke mensen, maar het zijn wel types die zichzelf zó serieus nemen. Claudia de Breij, Paul de Leeuw en Jeroen Pauw ook. Daar moet ik vreselijk om lachen. Ik denk: zó, een hele column door Youp van ’t Hek, daar kun je toch alleen maar trots op zijn? Het doet me geen ene reet, maar ik moet er wel om lachen dat iedereen zich er zo druk om maakt.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen