Arnon Grunberg wil niet in DWDD

Foto: NPSArnon Grunberg is niet graag te gast in het tv-programma De Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk. Dat laat hij blijken in een column in de Volkskrant. De schrijver wordt regelmatig uitgenodigd, maar zegt steevast ‘nee’ tegen de redactie van Van Nieuwkerk. En daar hij heeft hij een reden voor: “Een enkele uitzondering daargelaten is de talkshow vooral een fabriek: de gast komt binnen als koe en moet eruit komen als worst. Noem me een snob, maar ik blijf liever koe.

Toen DWDD voor de zoveelste keer een uitnodiging verzond, antwoordde Grunberg dat als Van Nieuwkerk bereid is met hem en zijn geliefde een week op een naaktstrand in Zuid-Frankrijk door te brengen, dat er over veel te praten valt. “Daarop bleef het stil.

Aan het geruchtmakende interview met Van Nieuwkerk dat recentelijk in Volkskrant Magazine stond, merkte ik dat hij aan fobietjes lijdtEen ware schrijver is altijd ook een genezer, met name op het naaktstrand.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen