Winston G.: ‘Iedereen op Ibiza wordt overvallen’

Geplaatst op vr 04 sep 2015 om 10:35

Winston Gerschtanowitz vindt BN’er-paradijs Ibiza maar een gevaarlijk eiland. Dat heeft hij donderdagavond laten weten in RTL Boulevard naar aanleiding van de horlogeberoving van de manager van Gerard Joling. Gerschtanowitz hoort niets dan nare verhalen over het Spaanse vakantie-eiland Ibiza. “Ik ken níemand die daar op vakantie is geweest en bijvoorbeeld met z’n allen een huisje hadden gehuurd, die níet overvallen zijn. Letterlijk bij íedereen is ingebroken“, aldus de presentator.

De manager van Joling is bestolen van zijn waarschijnlijk zeer kostbare horloge. Het is ook niet slim om daarmee rond te lopen, stelt Boulevards crimedeskundige John van den Heuvel. “Ik ben ook een paar keer op Ibiza geweest. Het heeft er ook mee te maken dat je de potentiële slachtoffers er zo tussenuit haalt.”

Het rijdt daar rond in grote Range Rovers, helemaal behangen met dure horloges en sieraden. Ze gaan altijd in dezelfde tent eten. De bendes weten dat ook en gaan dat bekijken. Ze rijden achter hen aan naar huis en kunnen bijna op bestelling de overval plegen.

Albert Verlinde vindt het zorgwekkend dat mensen niet eens meer met dure sieraden op vakantie kunnen gaan. “Ik weet van Amerikaanse vrouwen dat ze vaak op cruiseschepen weggaan, want in Amerika kan dat ook allemaal niet. Dat is het enige waar mensen nog denken: ik kan daar sieraden dragen.”

Gerschtanowitz denkt dat het voor de politie moeilijk is om op te treden tegen criminele bendes. “Het zijn toch hele families die zich door Frankrijk verplaatsen en in de zomer met z’n allen komen. Het is een soort plaag en dan zijn ze weer weg. Het lijkt alsof het gewoon bekend is.”

Lees ook: Politie-escorte brengt Gerard Joling naar vliegveld
11 Reacties op “Winston G.: ‘Iedereen op Ibiza wordt overvallen’”


 1. Rutger

  Ga dan naar Vlieland, stelletje labbekakken.

 2. Gay Smurf

  Wat een toestand!

 3. Marcel

  Moet je daar maar niet pochend de proleet gaan uithangen, dan vraag je er om.

 4. jeanne

  Hij heeft wel gelijk. Ik ken ook al vier mensen waarbij daar is ingebroken tijdens hun vakantie.

 5. Anoniem

  Ja al die BN ertjes mogen graag met hun rotzooi te koop lopen dus zeik niet als je word overvallen.Moeten ze zich maar gedragen.Stel zuip en snuif lui.

 6. Erik

  Haha dan ben ik zeker een arme sloeber. Ik ben er niet overvallen. Ligt ook aan je houding hè

 7. Anoniem

  Je hoort er pas bij in BN land als je bent overvallen op Ibiza Whahahaha…..

 8. Anoniempje

  Ibiza is so overrated. Net of er geen andere veel mooiere plekken op aarde zijn.
  Maar aan de andere kant, misschien wel beter dat iedereen erheen gaat. Dan houd ik de echt mooie plekken wel voor mezelf.

 9. Anoniem

  John vd Heuvel heeft gelijk.
  Als je gewoon je dure horloges en sieraden thuis laat is er niets aan de hand.

 10. lvs2015

  “Winston Gerschtanowitz vindt BN’er-paradijs Ibiza maar een gevaarlijk eiland”

  Ik heb deze link/uitspraak vertaalt en wel doorgestuurd naar de autoriteiten aldaar en kijken wat eruit rolt want dit riekt naar “alles over 1 kam scheren en bewust laster”g ebaseerd op een enkel incident van een BNér alsof zij de maatstaf zijn voor wat wel en niet goed is op Ibiza.

 11. Lies

  Luxe probleem.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.