Veronica-sterren doen niet mee aan jubileum 3FM

Radio Veronica-sterren die vroeger voor 3FM hebben gewerkt, zullen niet meewerken aan de jubileumfestiviteiten van de publieke radiozender. Dat zegt zenderbaas Erik de Zwart vandaag in De Telegraaf. 3FM viert in oktober zijn 50-jarig bestaan. “We doen niet mee aan een commerciële reclamecampagne van onze concurrent“, zegt De Zwart. “Er valt ook niets te vieren. Hilversum 3 is ooit bedacht als alternatief voor de toenmalige zeezender Radio Veronica. Dat is al lang niet meer nodig.

Er zijn voldoende commerciële muziekstations in Nederland, benadrukt De Zwart. “3FM, maar ook Radio 2, voegen niets toe aan huidige aanbod.

De Zwart, die in het verleden voor Hilversum 3 heeft gewerkt, zit niet te wachten op het 3FM-feest. “Ik voel er weinig voor om mee te doen aan een met belastinggeld gefinancierd feestje.”

Als ze echt iets voor het publiek willen doen, kunnen ze beter de programma’s van Radio 5 per direct op Radio 2 uitzenden, voor de oudere doelgroep. De helft van Nederland is vijftigplus.

Ook Radio Veronica-collega’s Jeroen van Inkel, Dennis Hoebee, Rick van Velthuysen en Patrick Kicken gaan niet. „Nee, dat heb ik hen niet verboden; zij delen mijn mening”, aldus De Zwart.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen