Nico Dijkshoorn danst in De Wereld Draait Door

Geplaatst op wo 18 mrt 2015 om 9:24

Foto: AVRO/TROSNico Dijkshoorn, de huisdichter van De Wereld Draait Door, liet zich dinsdagavond van een verrassende kant zien in het programma van Matthijs van Nieuwkerk. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Dijkshoorn vertelde aan tafel over zijn nieuwe solovoorstelling VUIG, waarin hij ‘dingen doet die ik eigenlijk alleen in mijn eentje durf om half drie ’s nachts’. Hij gaf een voorproefje in DWDD, waar hij het podium pakte om te dansen op het liedje My Girl van The Temptations.

Achter de dansende Dijkshoorn was de clip van het liedje zien. Het was de bedoeling dat hij zijn danspasjes synchroon deed met één van de mannen uit de clip.

Overigens was Dijkshoorn ook nog zingend te zien in het programma.

Dijkshoorn staat sinds 3 maart in het theater met VUIG.

Het fragment is te zien op de website van DWDD.
17 Reacties op “Nico Dijkshoorn danst in De Wereld Draait Door”


 1. Rutger

  Dit is wel heel erg gênant…

 2. Johannes

  Kansloze actie. Echt een witte man die probeert te bewegen op zwarte muziek.

 3. Robin D

  Heb het gezien.. genante televisie!

 4. Eva

  Ik weet niet wat ik genanter vond, het belachelijke dansen of het valse zingen?! Deze man kan niet zingen en ik snap werkelijk niet waarom hij iedere keer zo’n groot podium krijgt.

 5. Anonymous

  Durf is dan ook niet iets wat je snel in de commerciële contreien zult aantreffen. Daar gaat men altijd op safe om zo veel mogelijk geld binnen te harken, creativiteit is ten strengste verboden, uitmelken en steeds dezelfde botte herhaling zijn verplicht.

 6. Kemp

  @Johannes

  Meest racistische opmerking van de week is reeds geplaatst.

 7. Johannes

  Daar is niets racistisch aan, leg jezelf eens uit. Het ging namelijk om de zwarte muziek en hij is een typische blanke man als hij danst. Want de meeste blanke mannen kunnen nu eenmaal niet goed dansen.

 8. Hans

  Zijn dansen is niets beter dan zijn dichtkunst, een slechte amateur.

 9. Kaaskijker

  Tuurlijk is het genant. Een opa die danst op muziek uit een ver verleden. Zolang het eenmalig is, is het amusant. En waarom altijd die Dijkshoorn-haat? Op Twitter ook. En zijn dichtkunst is ook meer cabaret dan dichten. Kan zijn, maar ik moet er wel om lachen. Iemand die anders is en anders denkt maakt tv zo leuk. Anders zet je Netflix maar aan.

 10. Andy

  Tenenkrommend ongemakkelijk, moeten ze die man niet tegen zichzelf in bescherming nemen en denk van Nieuwkerk echt dat hij de DWDD kijker hier een plezier mee doet.
  Hou dit soort akties gewoon op de VARA personeelsavond of nog beter bij de koffieautomaat.

 11. Frederique

  @Johannes
  Draai het om (Kansloze actie. Echt een zwarteman die probeert te bewegen op witte muziek) en je klinkt als een Amerikaan uit de jaren zestig die vindt dat zwarten achterin de bus moeten.

 12. Frederique

  @Johannes
  Draai het om (Kansloze actie. Echt een zwarte man die probeert te bewegen op witte muziek) en je klinkt als een Amerikaan uit de jaren zestig die vindt dat zwarten achterin de bus moeten.

 13. Max

  Het wordt tijd dat virulente racisten zoals Johannes verbannen worden van deze site.

 14. Hollander

  Niet meer doen Nico. Er is zoveel mooie Hollandsche muziek war je op ken dansen. Denk maar aan de Topers.

 15. Barend Weg

  Dijkshoorn mag doen wat hij niet laten kan, maar hem met deze non-act een podium geven op prime time is de grootste afgang.

 16. Anja

  Heel groot van Nico om zich zo kwetsbaar op te stellen.

 17. Johannes

  @Frederique: Doe niet zo onwijs onnozel: Ik ben zelf ‘zwart’. Dus de kansloze ben jijzelf. Daarnaast heet de muziek zwarte muziek.

  Leren begrijpend lezen is kennelijk moeilijk. De uitzending ging over ‘zwarte muziek’, dat is een terminologie voor muziek die door meestal donkere mensen goed gemaakt wordt (Soul, Jazz, R&B), maar niet perse door ‘zwarte mensen’ gemaakt wordt.

  Mijn opmerking was enkel dat de gemiddelde blanke man niet goed kan dansen op deze soort muziek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.