Boer Zoekt Vrouw nog nooit zo goed begonnen

Foto: Dirk-Jan van DijkBoer Zoekt Vrouw is nog nooit zo goed van start gegaan als dit jaar. Dat heeft kijkcijferexpert René van Dammen van de NPO gemeld op Radio 1. Het achtste seizoen van Boer Zoekt Vrouw heeft er nu twee shows op zitten, als de kick-off van vorig jaar niet wordt meegeteld. “Het was vorige week al de meest bekeken eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw aller tijden en gisteren was het de meest bekeken tweede aflevering aller tijden. Het gaat maar door. Het eind is nog niet in zicht, denk ik.”

Dat Boer Zoekt Vrouw nog steeds het meest bekeken amusementsprogramma van Nederland is, verbaast Van Dammen niet. “Ik kijk er niet echt van op, omdat er ook de afgelopen jaren nog altijd een stijgende lijn in zat. Er is geen enkele reden om te twijfelen aan het succes van het programma. Het blijft gewoon heel populair.”

Volgens Van Dammen is het datingprogramma van Yvon Jaspers populair onder alle bevolkingsgroepen. “De kracht van het programma zit hem vooral in het feit dat iedereen kijkt: jong en oud, man en vrouw, hoog- en laagopgeleid.”

Gisteren keken er 4,3 miljoen mensen. “Waarvan 2 miljoen mannen. Er keken 2 miljoen mensen van onder de vijftig jaar. Kinderen kijken zelfs en er was een hoog marktaandeel bij NRC-lezers.

De gemiddelde leeftijd van de kijker was 50 jaar, weet Van Dammen. “En dat is voor NPO 1 erg jong.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen