Amerikanen zagen Miss Montreal niet zitten

De Amerikanen wilden de Nederlandse titelsong van Utopia, Say Heaven Say Hell van Miss Montreal, niet overnemen. Dat vertelt producent John de Mol in dagblad Metro. Miss Montreal vonden zij niet Amerikaans genoeg klinken. “Deze wijziging heb ik goedgekeurd, omdat ik van de makers daar heb begrepen dat de tekst, zoals wij hem hier gebruiken, niet geschikt is voor de Amerikaanse markt. Ze bedoelen daar de manier mee waarop dingen gezegd en uitgesproken worden“, zo vertelt hij.

De tekst moest aangepast worden. “En ze wilden het liever door een Amerikaan laten zingen, omdat daar meer marketingpower uit te halen viel. Ik wilde niet zo eigenwijs zijn en zeggen: nee ik wil Miss Montreal houden.”

Degene die het nu inzingt – Chris Daughtry – heeft het vijfde seizoen van Idols gewonnen. “Mij maakte het niet uit of het een man of vrouw zou worden, maar hij of zij moest wel een krachtige powervolle stem hebben, met het liefst een beetje een randje op de stem.”

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen