Overstap bevalt Dominique van der Heyde goed

Foto: Leendert JansenHaar overstap van het NOS Journaal naar Nieuwsuur bevalt Dominique van der Heyde erg goed. Dat vertelt de journaliste in Avrobode. Van der Heyde is bij Nieuwsuur de opvolger van Ferry Mingelen. “Journalistiek gezien is het leuker geworden. Bij het NOS Journaal moest alles kort en krachtig. Commentaar duurde hooguit twee minuten. In Nieuwsuur kan ik uitgebreider verslag doen en meer duiding geven. Er is meer ruimte voor verdieping“, geeft ze aan.

Haar dagen zijn niet heel erg veranderd. “In de praktijk ren ik me nog steeds rot door de gangen van de Tweede Kamer om politici te ondervragen. Maar ik hoef niet meer om tien uur ’s ochtends op het Binnenhof te staan als er een of ander rapport uitkomt.

De politiek legt een groot beslag op haar tijd. “Ik moet geregeld een verjaardag afslaan of een etentje met mijn vrouw afzeggen, omdat ze me in Den Haag nodig hebben. Dat is wel eens vervelend.

Toch is het nog steeds leuk. “Ik voel me helemaal thuis in die Haagse jungle.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen