Tv-baas Gerard Timmer verlaat Publieke Omroep

Foto: BNN

Tv-baas Gerard Timmer vertrekt per 1 januari 2014 bij de Publieke Omroep. Hij draagt in de komende periode zijn taken over. Dat heeft de NPO vandaag laten weten. Timmer is sinds juli 2007 in dienst. De reden van zijn vertrek is een verschil in visie op de vernieuwing van de organisatie. “Wij zijn Gerard dankbaar voor zijn grote bijdrage aan de NPO en wensen hem veel succes in de toekomst“, zegt Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, in een reactie.

Timmer was met zijn team meer dan zes jaar verantwoordelijk voor de programmering van Nederland 1, 2 en 3. Sinds 2011 was hij – met activiteiten als npo.nl, de NPO App en Uitzending Gemist – ook verantwoordelijk voor de online strategie.

Gerard heeft er mede voor gezorgd dat de NPO vorig jaar het meest succesvolle televisiejaar had. Door te programmeren met het oog op het publiek en het publieke karakter van de NPO, is dat Gerard en zijn team gelukt in tijden van bezuinigingen“, besluit Hagoort.

Het is nog niet bekend wat Timmer hierna gaat doen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen