‘Ontslag Hart-sterren kost SBS 600.000 euro’

Geplaatst op wo 30 mei 2012 om 17:02

Foto: Govert de RoosHet ontslag van Hart van Nederland-presentatrices Cilly Dartell, Maureen du Toit en Milika Peterzon, kan SBS 6 nog wel eens veel geld gaan kosten. Dat is de verwachting van Raymond van der Velden, de manager van Du Toit. Van der Velden wil SBS aanpakken. “Met Milika en Cilly heb ik zakelijks niet te maken, maar wél met Maureen. Ik werk al jaren met haar en zal tot het bittere einde voor haar blijven vechten. Er zijn advocaten ingeschakeld en nu bevinden we ons midden de strijd.

De manager gaat niet zo maar akkoord met het ontslag. “Ik denk dat de schade voor SBS zomaar kan oplopen tot een bedrag van 600.000 euro. De dames hebben alledrie een vast contract en werken al jaren voor SBS. Maureen werkt er al dertien jaar en de andere twee zelfs nog langer.”

Het is volgens hem ondenkbaar dat SBS hier zo maar mee weg kan komen. “Er is een vaste formule om uit te reken hoeveel dit SBS zal gaan kosten, de zogenaamde kantonrechterformule, en die zal hiervoor zeker worden gehanteerd.

Ik snap er nog steeds niets van dat de zender tot deze actie is overgegaan.

Na de zomer is Hart van Nederland te zien in vernieuwde opzet.
39 Reacties op “‘Ontslag Hart-sterren kost SBS 600.000 euro’”


 1. Martini

  Ik hoop dat ze een zakcentje meekrijgen!
  De dalende kijkcijfers zijn niet te wijten aan deze dames, maar aan het onzinnige nieuws. Daar is Nederland wel zo’n beetje klaar mee. Uiteraard kan je verslag doen van de kleinere dingen, maar Hart van Nederland (de selectie van nieuws) is gewoon een parodie van zichzelf geworden.

 2. Anoniem

  Ik vind het vooral triest voor Maureen. Ze was zo goed !

 3. Eduardus

  Oke leuk dan kunnen we uitrekenen wat ze verdienen:
  kantonrechtersformule is tot je 35ste een half maandsalaris per gewerkt jaar, daarna een heel maand salaris. Maureen is 38 (dus er tellen maar 8 werkjaren mee).

  Cilly is al 55 jaar en werkt er 16jaar, telt dus mee voor 16jaar.
  Milika is 50 en werkt er 17jaar, telt dus mee ook mee voor 16jaar

  bij elkaar 40 werkjaren, dus 600.000/40= E15.000 per maand per presentatrice

 4. Michel

  RTL moet proberen ze binnen te halen en 4 in het land terug op het scherm brengen en daarna ook nog met iets late night komen. Ik denk door de vernieuwingen bij HVN en het door kijk effect een nu wrl kans van slagen heeft op RTL4.

 5. kwikjealex

  Zou RTL echt al plannen hebben met deze dames.
  Ergens iemand die toevallig iets gehoord heeft daarover?

  Het zou perfect zijn als de Sportzomer van RTL een beetje aanslaat, zodat ze die avond met 4 in het land kunnen houden. Dan is er nog 1 taak en dat is het contract met Disney en/of WB krijgen voor de films. Daarna is SBS afgeschreven (of er moeten echt nog wat mega hits komen).

 6. Vincent

  Maureen du Toit is een topper en kan zo aan de slag bij het Ontbijtnieuws/ RTL Z. De presentatie is daar tegenwoordig één groot zooitje, dus daar kan zij verandering in maken.

 7. Anoniem

  Mooi zo! Laat SBS maar dokken.

 8. Anoniem

  Waarom mag Selma van Dijk in gods naam wel blijven en Maureen niet

 9. Martijn

  @anonymous: Omdat ze voorlopig nog een paar nodig hebben. Over een tijdje gooien ze de rest van de inboedel er ook uit.

 10. Anoniem

  dat was te verwachten he, aangezien vast onder contract waren daar!

 11. SBS

  http://www.youtube.com/watch?v=zU3H0TXQJuI SPRAAKMAKEND INTERVIEW

 12. Anoniem

  6 ton kan John de Mol makkelijk missen

 13. Schemerlamp

  @kwikjealex
  woensdag 30 mei 2012 om 17:58

  RTL Sportzomer gaat NIET door.

 14. frank

  De RTL sportzomer gaat wel door maar omdat de NOS heeft gezeurd veranderd RTL 4 de naam in De zomer van 4!.

  Groetjes Frank

 15. Juize

  RTL moet nu meteen ingrijpen! Neem de 3 dames in dienst en neem er nog 2 dames bij (Pernille en Kristina?) en RTL kan een doorstart maken met 4 In Het Land. Hoewel het een directe kopie is van HVN kan dit de avond van RTL wel sterker maken.

 16. Erik

  Ik vind ook dat milika,cilly en maureen erbij horen. Hart van nederland is ook niet in kijkcijfers gaan zakken door hun. Sbs scoord met niet meer. Dus logisch dat ook hart van nederland aan het inleveren is. Eerder bij goed bekeken programmas bleven mensen vaak hangen voor hvn. Ik vind juist dat deze presentatries het heel erg leuk doen. En zei hebben het in de begin jaren tot een succes gemaakt!!!. Sbs is gewoon erg ondankbaar. Pak ze maar flink aan daar!!!!

 17. Chris

  Iedereen roept hier wel dat 4 in het land terug moet komen, maar zijn jullie vergeten wat voor flop dat was op het laatst? Daarnaast trekt HVNL ook niet bepaalt de doelgroep waar RTL 4 naar op zoek is. Commercieel oninteressant dus.

  Al kunnen ze deze dames inderdaad wel aannemen voor Editie NL o.i.d. Maureen zou wel bij RTL Z passen idd.

 18. Anoniem

  Als SBS zo respectloos omgaat met haar boegbeelden verdienen ze deze aderlating!

 19. Schemerlamp

  @frank
  woensdag 30 mei 2012 om 21:11

  Nog een keer voor jou: RTL SPORTZOMER GAAT NIET DOOR!!!!.

 20. bamibal

  Hart van Nederland moet helemaal weg! waardeloos programma

 21. c

  @Schemerlamp De Sportzomer van RTL gaat wel door, alleen onder een andere naam. Zelfde inhoud, ander label dus.

 22. Frits Bom

  peanuts !

 23. Paul

  hart van nederland.daar is iemand in een sloot gevallen,deur bekrast,paard loopt kreupel,auto bekrast.Ook altijd het zelfde met sbs sex,whaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 24. Paul

  rtl veranderd de naam in Bom sport,whaaaaaaaaaaaaaaaa

 25. whaaaaaaaaaaaaaa

  Paul, vаl eens dооd.

 26. Paul

  hahaha,whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 27. Ineke

  Als deze dames terecht een vergoeding krijgen van SBS dan zullen er nog meer volgen zoals bijv. Nance. Degene die alsnog er uit gegooid zullen gaan worden zoals HenkJan Smits worden dan op een goed idee gebracht. Daarbij komen de kosten van mensen die een contract hebben maar geen programma op dit moment zoals Tooske en Gerard Joling. Dit gaat ze veel heel veel geld kosten. Sanoma zal hier helemaal niet blij mee zijn, dit wordt zo langzamerhand een bodemloze put

 28. !#Michael#!

  @ Ineke

  Nance krijgt niks meer! Haar contract werd niet verlengt :) De HvN dames hadden een vaste aanstelling bij SBS… dat kan niet zomaar ontbonden worden!

 29. rob

  editie nl scoorde helemaa niet zo slecht om 22:30!,met deze dames editie nl,maar dan natuurlijk andere onderwerpen dan de vroege uitzending..)

 30. Ome Frans

  Uitkleden dat tuig van SBS

 31. Daan

  Dit is de kans voor RTL4 om op het tijdstip van 22.30 weer eens 4 in het land (wel een nieuwe naam) te proberen. Als ze dit goed brengen (in de trant van dat RTL wel graag met deze dames verder wil) kan dit wel eens HvN verslaan.

 32. Bart V. kijkt tV

  SBS wil van het huidige HvN af omdat het te oude kijkers trekt. Al scoor je er een miljoen mee, verkeerde doelgroep. RTL is echt niet zo dom om een HvN/4 in het land neer te zetten om half 11. Het gaat er niet om wie de meeste kijkers heeft, maar de juiste. Dat zoiets onbegrijpelijks is voor de meeste MC bezoekers geeft aan dat het geen wedstrijd is voor de meeste kijkers, maar dat je veel meer hebt aan een kleiner programma met de juiste kijkers.

 33. Ineke

  @!michael! Ja je hebt gelijk maar er zijn altijd mensen die proberen ergens een slaatje uit te slaan

 34. MjH

  @Ineke, zou wel eens willen weten wat u in hun/haar plaats zou doen. Dan bedoel ik het u genoemde “ergens een slaatje uit slaan”.

 35. Anoniem

  Maureen is goed, die andere twee zal ik niet missen.

  Ook een vast contract kan ontbonden worden, alleen moet sbs dan inderdaad waarschijnlijk wat geld meegeven.

 36. Janusz

  @eduardo….je vergeet factor c :)

  Dat is de factor die de verwijtbaarheid meeneemt en loopt in de praktijk tussen 1 en 2……in dit geval zal de advocaat van du toit zich alvast rijkrekenen met factor 2 dus salaris is 7500…..hier zit dan echter ook vakantiegeld in dus een uiteindelijk salaris van ongeveer 6900….ook niet slecht

 37. RTLFan

  SBS had even moeten wachten tot nieuwe akkoord er ligt, versoepeling ontslagvergunning, geen oprotpremies….stom stom

 38. Ineke

  @MjH: als je mijn 1e reactie goed gelezen had zou je deze vraag niet hoeven te stellen. Ik heb gezegd dat ik het terecht vind dat Maureen deze vergoeding vraagt

 39. Ary

  Niet slim om de beeldschone en jeugdige Maureen du Toit te ontslaan. Ze zijn schaars, je trekt er geen blik van open!! Gaat ten koste van veel kijkcijfers.
  Voor haar bleef je graag op tot de late éditie van Hart van Nederland.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.