‘Ontslag Hart-sterren kost SBS 600.000 euro’

Foto: Govert de RoosHet ontslag van Hart van Nederland-presentatrices Cilly Dartell, Maureen du Toit en Milika Peterzon, kan SBS 6 nog wel eens veel geld gaan kosten. Dat is de verwachting van Raymond van der Velden, de manager van Du Toit. Van der Velden wil SBS aanpakken. “Met Milika en Cilly heb ik zakelijks niet te maken, maar wél met Maureen. Ik werk al jaren met haar en zal tot het bittere einde voor haar blijven vechten. Er zijn advocaten ingeschakeld en nu bevinden we ons midden de strijd.

De manager gaat niet zo maar akkoord met het ontslag. “Ik denk dat de schade voor SBS zomaar kan oplopen tot een bedrag van 600.000 euro. De dames hebben alledrie een vast contract en werken al jaren voor SBS. Maureen werkt er al dertien jaar en de andere twee zelfs nog langer.”

Het is volgens hem ondenkbaar dat SBS hier zo maar mee weg kan komen. “Er is een vaste formule om uit te reken hoeveel dit SBS zal gaan kosten, de zogenaamde kantonrechterformule, en die zal hiervoor zeker worden gehanteerd.

Ik snap er nog steeds niets van dat de zender tot deze actie is overgegaan.

Na de zomer is Hart van Nederland te zien in vernieuwde opzet.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen